REKLAMI GEÇ

Denizli’de “kürtaj” tartışmasında karısını öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

Denizli’de “kürtaj” tartışmasında karısını öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

Denizli’de kendisinden habersiz kürtaj yaptırdığını öne sürdüğü 19 yaşındaki karısını bıçakla öldüren sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2023 Cuma, 11:16

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, öldürülen Elif I’nın yakınları katılırken, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözetim altında tutulan tutuklu sanık A.E.I. (26) katılmadı.

Mahkeme başkanı, daha önce Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilen sanık için gönderilen yazıyı okudu.

Yazıda, sanığın cezai ehliyet durumunun tespiti için 3 hafta daha hastanede gözetim altında tutulmasının istendiği kaydedildi.

Heyet, sanığın bir süre hastanede gözlem altında tutulmasına karar vererek duruşmayı 14 Kasım’a erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Pınarkent Mahallesi’nde 30 Kasım’da A.E.I, kendisinden izinsiz kürtaj yaptırmakla suçladığı eşi Elif I’yı bıçakla öldürmüş, babası H.I’yı da bacağından yaralamıştı.

Otopsi sırasında alınan kan örneğinden genç kadının yakın zamanda kürtaj olmadığı ortaya çıkmıştı.

Sanık hakkında “eşe yönelik kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “üst soya yönelik bıçakla kemik kırığına neden olacak şekilde yaralama” suçundan 4,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanmıştı.

İlk duruşmada sanık, bir süre önce halasının kızının çocuğunu aldırdığını, bu konu konuşulurken eşinin kendisini aldattığını ve habersiz çocuk aldırdığını sandığını, psikolojik rahatsızlıkları bulunduğunu, uyuşturucu kullandığını, olay sırasında da gaipten sesler duyduğunu öne sürmüştü.

Mahkeme heyeti, cezai ehliyetinin belirlenmesi için sanığı Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk etmişti.

Davanın ikinci duruşmasında, hekimler tarafından gönderilen ön raporda sanığın bir süre daha hastanede gözlem altında tutulması gerektiği belirtildiği gerekçesiyle dava ertelenmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı