REKLAMI GEÇ

Denizli’de market sahibi kadının öldürülmesiyle ilgili 7 şüpheli ağırlaştırılmış müebbet ve müebbetle yargılanacak

Denizli’de market sahibi kadının öldürülmesiyle ilgili 7 şüpheli ağırlaştırılmış müebbet ve müebbetle yargılanacak

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, tartıştığı amcasının oğlunun sığındığı markete pompalı tüfekle ateş edip iş yeri sahibi kadını öldüren zanlı ile olaya karışan 6 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2024 Cumartesi, 11:37

Kayhan Mahallesi’nde, Yusuf S’nin (26), tartıştığı amcasının oğlu Hasan S’nin (25) saklandığı markete pompalı tüfekle ateş etmesi ve olayda iş yeri sahibi Merve Acar’ın (28) ölmesinin ardından tutuklanan, Yusuf S. ile olaya karıştığı belirlenen Emircan U. (20), Muhammet S. (20), Furkan A. (19), İsmail B. (21), Tolga G. (18), ve Buse K. (20) hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı.

4. Ağır Ceza Mahkemesine sunularak kabul edilen iddianamede Merve Acar’ı öldürüp, kuzeni Hasan S’yi yaralayan Yusuf S. hakkında, “Kadına karşı kasten öldürme”, “Kasten öldürme”, “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası istendi.

Olaya karışan diğer kişiler Emircan U, Muhammet S, Furkan A, İsmail B, Tolga G. ve Buse K. için ise “Kadına karşı kasten öldürme” ve “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından hepsine ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası istendi.

Savcılık iddianamede, şüphelilerin bıçaklarla ve tüfekle öldürmeye hazırlanarak olay yerine geldiklerini, Hasan S’nin şüphelilerin elinden kaçıp, markete sığınmasına rağmen ısrarla peşini bırakmadıkları belirtildi.

Ayrıca şüphelilerin Hasan S. ile Merve Acar’ın yaralandıklarını bilmelerine rağmen uzaklaşmalarını, olay sırasında şüphelilerin asla birbirlerine engel olmaya çalışmadıklarını, market içinde başka insanların bulunabileceğini bildiklerini, olay sırasında Merve Acar’ın bağırdığının şüpheliler tarafından duyulabileceği, şüphelinin market içine yakın mesafeden nişan alarak ateş etmesi, bu atış sonucu Merve Acar’ın da isabet almasının mutlak ve kaçınılmaz olduğuna yer verildi.

Marketteki tanıkların engel olmasına rağmen şüphelinin market içine girip ikinci kez ateş etmesinin, şüphelilerin Merve Acar ile Hasan S’yi öldürmek istediklerini, böylece şüphelilerin doğrudan kastla hareket ettikleri belirtildi.

Cinayet davasının görülmesine 8 Mart’ta başlanacak.

– Olay

Denizli’de 20 Ağustos’ta Hasan S. ile amcasının oğlu Yusuf S, Kayhan Mahallesi’ndeki parkta tartışmış; Hasan S, kuzeni ile arkadaşları Emircan U, Muhammet S, Furkan A, İsmail B, Tolga G. ve Buse K’den kaçıp yakınlardaki markete sığınmıştı.

Yanında getirdiği pompalı tüfekle amcasının oğlunu takip eden Yusuf S’nin ateş etmesi sonucu kuzeni yaralanmış ve market sahibi Merve Acar hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili 7 kişi tutuklanmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı