REKLAMI GEÇ

Olaylı 12 Eylül

Olaylı 12 Eylül

Denizli’de 12 eylül askeri müdahalesinin yıldönümünde protesto gösterisi düzenleyen eylemcilerle polis arasında çatışma çıktı. Polisin tomalarla müdaha ettiği, biber gazının kulanıldığı olaylarda ortalık savaş alanına döndü.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2013 Perşembe, 20:04

Denizli’de 12 eylül askeri müdahalesinin yıldönümünde Candoğan Parkı önünde toplanıp basın açıklaması yapan grup, Delikliçınar Meydanı’na yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine ara sokaklara dağılan eylemciler, dağılmamakta ısrar edince polis, müdahalede bulundu.

Önce tomalarla tazyikli su sıkan polise göstericiler, şişeler ve taşlar atarak karşılık verdi. Polis bunun üzerine ses bombası ve biber gazı kulandı.

Oiclaylarda başına göstericilerin attığı taş isabet eden bir polis de yaralandı. Yaralı polise olay yerine çağrılan ambulans müdahale etti.

Çınar ve çevresini acı bir biber kokusu kapladı. Vatandaşlar da biber gazından etkilendi. Ara sokaklara kaçan eylemcileri polis dağıttı.
denizli-emep

Polisin müdahalesinden kaçarak  EMEK Partisine sığınan eylemciler, parti binasının camından içeri giren gaz bombasından etkilendi. Gazdan etkilenen partililer için olay yerine 112 ambulans servisi geldi. Bu arada polis 16 eylemciyi gözaltına alarak emniyete götürdü. Gençlerin avukatları emniyet sorgularını takip ediyor.

anons

Yorumlar

ismail   -  Bağlantı 12 Eylül 2013, 22:03

Polis tarafından EMEP Parti Binası içerisine defalarca plastik mermi ve gaz bombaları attı.Binada bulunanlar ölüm tehlikesi geçirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı