REKLAMI GEÇ

Polisin dikkati ATM’deki düzeneği ortaya çıkardı

Polisin dikkati ATM’deki düzeneği ortaya çıkardı

Devriye görevi yapan sivil polis ekiplerinin dikkati, yüzlerce karta ait bilgilerin kopyalanmasını önledi. Yapılan incelemede, ATM’ye hoparlör görünümü verilmiş mikro kamera yerleştirildiği belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2017 Pazar, 10:40

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu’na bağlı sivil ekipler, bugün saat 16.00’da, devriye görevi yaparken Saraylar Mahallesi İkinci Ticari Yol Caddesi’ndeki bir bankanın ATM’sinde düzenek olduğunu fark etti. Polisler, kart girişine kopyalama düzeneği, şifre girilen bölümün üzerine ise hoparlör görünümü verilmiş mikro kamera yerleştirildiğini tespit etti. Polisler, cihazı sökmeden, bir süre bekleyerek kopyalama düzeneğini yerleştirenleri yakalamak için gizlendi. Ancak kimse gelmeyince polisler, düzenekleri söktü.

Kart kopyalama düzeneğinin içinde bir kart okuyucu, iki adet hafıza kartı ve cep telefonu bataryası ile hoparlör görünümü verilen düzeneğin arkasında da mikro kamera ve cep telefonu bataryası bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bankanın güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı