REKLAMI GEÇ

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 7 ilde terör operasyonu: 23 gözaltı

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 7 ilde terör operasyonu: 23 gözaltı

Muş merkezli Denizli’nin de aralarında bulunduğu 7 ilde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2021 Salı, 10:23

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, silahlı terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik çalışma başlatıldı. Çalışmalar, Denizli’nin de aralarında bulunduğu 7 ile genişletildi.

Muş’ta HDP Gençlik Meclisinde bulunarak Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) yapılanmasında faaliyet yürüttükleri ve illegal dernek kurma arayışında oldukları, haklarında adli takip kararı uygulandığı, kırsala eleman kazandırma arayışı içinde oldukları, terör örgütü propagandasına dönüşen basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü ve Varto’da sözde özerklik açıklamasına katıldıkları, etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının cenazesinde yer aldıkları, terör örgütüyle iltisakı nedeniyle kapatılan derneklere üyeliklerinin bulunduğu, sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptıkları öne sürüldü.

Aralarında Muş HDP Yönetim Kurulu üyesinin de olduğu 23 kişi, Muş, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli ve Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Aramalarda dijital materyaller, örgütsel dokümanlar, ruhsatsız tabanca ve fişekler ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı