REKLAMI GEÇ

Denizli’ye üçüncü kapalı cezaevi yapılması için arazi aranıyor

Denizli’ye üçüncü kapalı cezaevi yapılması için arazi aranıyor

FETÖ/PYD davalarından sonra cezaevlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Kocabaş’a ikinci cezaevi yapılmıştı. Bu cezaevi de yetersiz kalınca, Adalet Bakanlığı, üçüncü kapalı cezaevi yapımı için 100 bin dönümlük arazi tahsisi istedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2017 Perşembe, 13:01

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ile Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, yarın açılacak olan İşyurtları Ürün ve el Sanatları Fuarı ile ilgili düzenledikleri basın toplantısında cezaevleri konusuna da değindi.

Kocabaş D Tipi Kapalı Cezaevi’nin yetersiz olması nedeniyle geçtiğimiz Mayıs ayında açılan Kocabaş T Tipi Cezaevi’ne de başka illerden nakiller olunca, Denizli’ye üçüncü kapalı cezaevinin yapılması için harekete geçildi.

100 BİN DÖNÜM ARAZİ NEREDE BULUNACAK?
Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile de temasa geçti ve yeni bir kapalı cezaevi inşaatı için 100 bin dönüm arazi aramaya başladı. İl genelinde, böyle bir arazinin şu anda mevcut olmadığı, araştırmaların devam ettiği öğrenilirken, cezaevi arazisi için kamulaştırmaya gidilebileceği ifade edildi.

Bu arada, Kocabaş D Tipi Cezaevi’ndeki yoğunluğu rahatlatması beklenilen Kocabaş T Tipi Cezaevi’ne FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan 300 kişinin başka illerden nakledildiği, bu nedenle rahatlamanın yoğunluğun sonlandırılamadığı öğrenildi.

BAŞSAVCI: “HAİN DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA CEZAEVLERİ DOLDU”
Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra cezaevlerinin dolduğunu söyledi. Yılmaz, şu anda Denizli’de 4 bin 300 tutuklu ve hükümlünün kaldığını, mevcut kapasitenin iki katından fazla insanın cezasını çektiğini söyledi.

Başsavcı Yılmaz, “Denizli’ye üçüncü bir cezaevi yapımı için ön çalışmalar başladı. Hain darbe girişiminin ardından tüm yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de cezaevleri doldu, kapasitesinin üstünde insan kalıyor. D Tipi Cezaevi’nin kapasitesini T tipi cezaevini hizmete sokarak iki katına çıkardık ama yine yetmiyor” dedi.

UÇAR: “BÜTÜN TUTUKLULAR DEVLETE EMANETTİR”
Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ise, tüm tutukluların devlete emanet olduğunu, cezaevlerindeki doluluğa rağmen kötü koşullarda cezasını çeken tutuklunun bulunmadığını söyledi.

Uçar, “Koğuşlardaki ranza sayısını arttırdık. Bazı basın yayın organlarında, insanların yerlerde yattığı falan iddia ediliyor. Öyle bir manzara söz konusu değil. Herkes ranzada yatıyor. Maksadımız, suç işleyen insandan intikam almak değil, ıslah etmek, topluma kazandırmaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı