REKLAMI GEÇ

Dev-Lis’den, Tekel işçilerine grevli destek

Dev-Lis’den, Tekel işçilerine grevli destek

Denizli’de, Sosyalist Parti’nin gençlik örgütü Dev-Lis’in mensupları, Tekel işçilerine destek vermek amacıyla açlık grevine gitti.

/ DENİZLİHABER / 30 Ocak 2010 Cumartesi, 18:12

Sosyalist Parti Denizli örgütü mensubu lise öğrencileri, Tekel işçilerine destek vermek amacıyla açlık grevine başladı. Partinin gençlik örgütü olan Dev-Lis’e bağlı 7 genç, 24 saat süren açlık grevlerine, dün akşam 19.00’da başladı. Gençlerin açlık grevine, partililerden de destek geldi. Açlık grevine katılmayan bazı partililer, greve katılanların sağlık durumlarındaki değişiklikleri gözlemlemek ve gerektiğinde müdahale etmek amacıyla yanlarında kaldı.

Dev-Lis adına bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Keysan, “Bize düşen görev Tekel işçileri ile dayanışmaktır. Onların taleplerini sahiplenerek, onlarla birlikte bu düzene karşı mücadeleyi yükseltmektir. İşçi sınıfını, kapitalizmin zincirlerinden kurtarmak için, emperyalizme karşı yeni mevzi ve kazanımlar elde etmek amacıyla mücadeleyi başlatıyoruz” dedi.

Tekel işçilerinin yalnız olmadıklarını söyleyen Keysan; “Sosyalist Parti, işçi sınıfını siyaset sahnesine çekmek amacıyla, işçi sınıfının tarihsel rolünü yerine getirmesi için mücadelesini kesintisiz bir şekilde sürdürecektir. Bunun için Dev-Lis ve Devrimci Gençlik olarak bir günlük açlık grevine gittiğimizi ilan ediyoruz. Sosyalist Parti, tüm gücüyle Tekel işçilerine bu haklı eylemlerinde destek verecektir. Tekel işçilerini sokaklarda da yalnız bırakmayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı