REKLAMI GEÇ

Dolandırıcılıkta yeni yöntem: Altınlarda parmak izi var, kontrol edeceğiz

Dolandırıcılıkta yeni yöntem: Altınlarda parmak izi var, kontrol edeceğiz

Kendilerini polis-savcı olarak tanıtan ve ağlarına düşürdükleri vatandaşları kandıran dolandırıcılar, her gün yeni bir yöntem ile karşımıza çıkıyor. Bu kez aradıkları vatandaşı, “İzmir’de kuyumcu soygunu oldu, kimlik fotokopinizi olay yerine atmışlar, altınlarda parmak izi arayacağız” diyerek kandırdı, yüklü miktarda ziynet eşyasını aldı. Olay sonrası yakalanan 2 zanlı tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2020 Perşembe, 16:08

Telefon dolandırıcıları bir kişinin daha canını yaktı, ancak kaçamadı.

Denizli’de adı açıklanmayan bir vatandaşı sabit hattan arayan ve kendilerini polis-savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, İzmir’de bir kuyumcu soygunu gerçekleştiğini belirterek, vatandaşı hem kandırdı, hem de korkuttu.

Vatandaşı, “İzmir’de kuyumcu soygunu olmuş, kimlik fotokopinizi olay yerine atmışlar, biz hırsızları yakaladık, kaçanlar yurt dışına gider, biz seni kurtarmaya çalışıyoruz, yakalayamadığımız bir şahıs kaldı, yakaladığımız şahıslar ve kaçan kişi fetöcü” diyerek korkutan dolandırıcılar, kimlik bilgilerini söyleyip güven kazandıktan sonra evde bulunan altınlar ve paralar üzerinde parmak izi çalışması yapmak bahanesi ile evine geldi.

Kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcı, yüklü miktarda ziynet eşyasını ve parasını alarak çıktı.

Korkusunu üzerinden atıp dolandırıldığını fark eden vatandaş soluğu poliste aldı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızlı hareket ederek, zanlıları kentten çıkmak için bindikleri otobüste yakaladı.

2 zanlı aldıkları altınları kutularından çıkaramadan, paraları da sayamadan yakalandılar.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı