REKLAMI GEÇ

Emniyet Müdürlüğü’nden büyük dolandırıcılık çetesi operasyonu

Emniyet Müdürlüğü’nden büyük dolandırıcılık çetesi operasyonu

Denizli Emniyet Müdürlüğü, kamu kurumlarına büyük zarar veren dolandırıcılık çetesini çökertti. Sağlam insanlara engelli ve askerliğe elverişsiz raporu almalarını sağladıklarını öne sürülen çeteye yönelik operasyonda 52 zanlı gözaltına alındı. Çetenin bu yolla kamuyu 1.5 milyon lira zarara uğrattığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2020 Cuma, 15:55

Büyük bir organizasyon şeklinde hareket ettikleri tespit edilen dolandırıcılık çetesi üyelerinin “Sağlık Kurulu Raporu” alımında özrü ve engeli bulunmadığı halde birçok kişiye ”Usulsüz Sağlık Kurulu Raporu” aldıkları belirlendi.

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü dolandırıcılık çetesi soruşturmasının tamamlanmasının ardından Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti.

Tüm istihbarat bilgilerinin tamamlanması, çete üyelerinin ikametlerinin belirlenmesinin ardından Denizli merkez, Acıpayam ve Antalya’da tespit edilen 45 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Operasyonlarda 52 zanlı gözaltına alınırken, bu kişilerin ikametlerinde yapılan aramalarda sağlık kurulu muayene kağıtları, engelli sağlık kurulu raporları, sağlık kurulu raporu talep yazısı, kurul değerlendirme formları, engelli iş kurma başvuru formları, emeklilik hesaplama çıktıları ve çok sayıda doküman ele geçirildi.

Zanlıların işlemleri sürerken, çetenin aldığı sahte raporlar ve askerliğe elverişsiz raporları ile kamuyu 1.5 milyon lira zarara uğrattıkları ortaya çıktı.

TAMAMI SAĞLAM ÇIKTI
Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çete tarafından engelli raporu alan kişileri bu süreçte yeniden hastanelere sevk etti. Bu kişilerin neredeyse tamamının sağlam olduğu ve verilen raporların da sahte olduğu belirlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı