REKLAMI GEÇ

Emniyet’in nezarethanesi doldu

Emniyet’in nezarethanesi doldu

Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları sürüyor. Soruşturma kapsamında Denizli’de çok sayıda kamu görevlisi, akademisyen ve işadamının gözaltına alınması Emniyet Müdürlüğü’nün nezarethanelerini doldurdu. Emniyet gözaltına alınanları karakolların nezarethanelerinde de tutmaya başladı. Gece geç saatlere kadar süren ifade alma işlemleri nedeniyle polis de yoğun mesai harcıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2016 Perşembe, 11:43

15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de başta kamu görevlileri olmak üzere geniş bir yelpazede gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında çok sayıda isim gözaltına alındı.

GÖZALTI RAKAMLARI HER GÜN ARTIYOR
Gözaltı işlemi uygulanan isimler Emniyet Müdürlüğü’ne getiriliyor. Soruşturmanın tamamlanması ve ifadelerinin alınması sürecinde nezarethanede tutulan tutuklu sayısının her gün artması, kapasitenin de dolmasına yol açtı. Denizli Valiliği rakamlarına göre operasyonların ilk gününden itibaren 537 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 463’ü serbest bırakılırken, 74 kişi gözaltında tutuluyor.

İŞADAMLARI VE AKADEMİSYENLER LİSTEDE YOK
Valiliğin paylaştığı listede yalnızca kamu görevlileri bulunurken, gözaltı işlemi uygulandığı öğrenilen 31 iş adamı ile 40 dolayında akademisyen ise henüz listelerde yer almadı. Bazı ilçelerde kamu çalışanlarının dışında da gözaltı işlemi uygulanması sayıyı daha da artırdı.

NEZARETHANELERDE YER KALMADI
Yoğun operasyon ve gözaltılar nedeniyle Emniyet Müdürlüğü’nün nezarethaneleri doldu. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün karakolların nezarethanelerini de kullanmaya başladığı öğrenildi. Gözaltına alınan bazı isimlerin Kınıklı Polis Merkezi’nin nezarethanesinde tutulduğu ifade edildi. Sayının artması halinde diğer karakolların da nezarethanelerinin kullanılması bekleniyor.

POLİS YOĞUN MESAİ YAPIYOR
FETÖ soruşturması nedeniyle polis yoğun bir mesai yapıyor. Bir yandan operasyonlar ve aramalar, diğer yandan gözaltına alınan isimlerin sorgusu polisi neredeyse 24 saat ayakta tutuyor. Polis ve savcılar, gözaltındakilerin ifadelerinin alınması için gece yarılarına kadar çalışıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı