REKLAMI GEÇ

Emniyet’ten Serinhisar’da öldürülen gençlerle ilgili ilk resmi açıklama: Cesetleri yakmışlar

Emniyet’ten Serinhisar’da öldürülen gençlerle ilgili ilk resmi açıklama: Cesetleri yakmışlar

Denizli Emniyet Müdürlüğü, bir süredir tüm Türkiye’nin kilitlendiği çifte cinayete ilişkin ilk resmi açıklamayı yaptı. Açıklamada, Öldürülen iki gencin kuyuya atılmadan önce yakıldıkları bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2022 Çarşamba, 15:40

Serinhisar’da 9 Haziran’da kaybolan ve sonra öldürüldükleri belirlenen iki gencin cansız bedenleri bu sabah erken saatlerde atıldıkları 24 metre derinliğindeki kuyudan çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü de cinayete ilişkin ilk resmi açıklamayı yaptı. Sürecin anlatıldığı açıklamada, iki gencin öldürüldükten sonra yakıldığı ve sonra kuyuya atılarak üzerinin taş ve topraklarla kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Acıpayam C.Başsavcılığından alınan talimatlar ile 9 Haziran 2022 tarihinde ilimiz Acıpayam ilçesinde meydana gelen “Kayıp Şahıs” olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; 10 Haziran 2022 günü, kayıp İsmail YALÇIN’nın ailesinin Acıpayam İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek, çocukları İsmail YALÇIN’dan haber alamadıkları ve hayatından endişe ettikleri gerekçesi ile alınan müracaatları üzerine yapılan çalışmalar ve incelenen kamera kayıtlarından, kayıp İsmail YALÇIN ve arkadaşı Hasan AKKÖSE’nin kullandıkları araçla Serinhisar ilçesine doğru gittikleri tespit edilmiştir.

Genişletilen tahkikat neticesinde, kayıp şahısların kullandıkları aracın Serinhisar İlçesi ormanlık alanda terk olarak bulunması üzerine, çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırılmış, kayıp şahısların önceden husumetli oldukları başka bir şahıs ile karşılaştıkları bilgisine ulaşılmıştır. Kayıp şahısların öldürülmüş olabileceği yönünde kuvvetli şüphe ve bilgilere dayalı olarak yapılan araştırmalarda, olaya karıştığı tespit edilen (9) şüpheli şahıs düzenlenen operasyon neticesinde yakalanmıştır. Şüpheli şahısların yapılan sorgulamasında, kayıp (2) şahsı öldürdükleri ve cansız bedenlerini Serinhisar Ovacık mevkiisi boş arazi içerisinde bulunan yaklaşık 24 metre derinliğindeki boş su kuyusuna yakarak attıkları, kuyunun bir kısmını kendi imkanları ile doldurdukları tespit edilmiş olup, kayıp şahıslara ait bedenleri bulmak için iş makinaları ve itfaiye görevlilerinde dahil olduğu arama çalışmalarına başlanılmış, 15 Haziran 2022 günü saat 04.30 sıralarında kayıp şahıslar İsmail YALÇIN ve Hasan AKKÖSE’nin cansız bedenlerine kuyu içerisinde ulaşılmıştır.

“Birden Fazla Kişi İle Kasten Adam Öldürme” suçundan adli makamlara sevk edilen birçok değişik suçtan kaydı bulunan şüphelilerden 7’si tutuklanmıştır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı