REKLAMI GEÇ

Erdoğan’a hakaret davasında beraat kararı

Erdoğan’a hakaret davasında beraat kararı

Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde geldiği Denizli’de hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında kamu davası açılan 23 kişiden 22’si beraat etti. Bir sanık ise, görevli polis memuruna direnmek ve yaralama suçundan dolayı hapis cezasına hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezası para cezasına çevrildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2015 Pazar, 13:02

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl mart ayında Denizli’ye gelişinde protesto eylemi yapan ve 23 kişi hakkında, “gösteri yürüyüşüne muhalefet ve hakaret” iddiasıyla açılan dava beraatle sona erdi.

5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada; Ender Gürboğa,, Hakan Aydın, Oğuzhan Köseli, Zeynep Kepez, Uğurcan Eri, Burak Yılmaz, Kamil Doğan, Murat Sarıkuş, Kazım Erkil Kandemir, Muhammet Alkış, Koray Samet Akkuş, Emrah Deniz Arslan, Ayşe Turan, Başaran Aslan, Harun Maktay, Hasan Gökdemir, Rafiye Ezgi Kaya, Selçuk Çelik, Yılmaz Erdem Yılmaz, Uğur Kurnaz, Salih Gümüşer ve Burak Yılmaz, 2911 sayılı yasanın 28/1, 32/1-2 maddelerine muhalefetten yargılandı.

Erdoğan ve polis memuru Hakan Vardar’ın müşteki olduğu davada, delil ve ifadeleri değerlendiren mahkeme, sanıkların üzerlerine atılı suçların yasal unsuru oluşmadığından CMK 223/2-a maddesi
gereğince ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Sanıklardan Salih Gümüşer ise, polis memuru Hakan Vardar’a yönelik müessir fiil eylemi sabit görülerek 11 ay 20 gün, görevli memura direnme suçundan da 5 ay hapis cezası verildi. Her iki ceza, para cezasına çevrildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı