REKLAMI GEÇ

Eroin kaçakçılarına ikinci İnci darbesi

Eroin kaçakçılarına ikinci İnci darbesi

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından uluslararası eroin kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen suç örgütüne İstanbul, Van, Denizli, Nazilli, Afyon ve Antalya’da eş zamanlı yapılan İnci Operasyonu’nda 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında şehirlerarası bir otobüs firmasının acenta sahipleri, kuyumcu, uyuşturucudan elde edilen geliri borsada aklayan bir brokerın da olduğu ileri sürüldü.

/ DENİZLİHABER / 24 Nisan 2009 Cuma, 00:00

Geçen yıl Şubat ayında < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Denizli-Dinar Karayolu’nda düzenledikleri operasyonda M.A.’nın (32) kullandığı otomobilin bagajında yurt dışına götürülmek üzere hazırlanmış 27 kilo 394 gram eroin ele geçirdi.M.A., S.D. (20) ve R.Y. tutuklandı, yargılanmaları sonucu 10’ar yıl hapis cezası aldı.

Yakalanan kişilerin sorgularında elde edilen bilgiler doğrultusunda Aralık ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda 39 kilo 600 gram eroin ele geçirildi, 7 kişi gözaltına alındı. Geçen yıl Nisan ayında ise Sarıyer Jandarma komutanlığı ekipleri 14 kilo 797 gram eroin ele geçirdi, bir kişi tutuklandı. Yapılan üç operasyonda 81 kilo 791 gram eroin ve 5 tabanca ele geçirildi.

Üç operasyonda ele geçirilen toplam 81 kilo eroinin Van’dan getirildiğini ve Avrupa ülkelerine götürüleceğini tespit eden Denizli polisi, Van, İstanbul ve Denizli arasındaki uyuşturucu trafiğini takip eden kişileri yakalamak için bir yıl boyunca teknik takip yaptı.

Van’dan kuryeler aracığıyla yola çıkarılan uyuşturucu, Denizli’den İstanbul’a, buradan da çeşitli yollarla yurt dışına çıkarılıyordu. Soruşturmayı yürüten Denizli Cumhuriyet Savcılığı’nın koordinesinde operasyonun devamı olarak üç gün önce altı ilde eşzamanlı olarak İnci 2 Operasyonu düzenlendi.

Operasyonda İstanbul’da 3, Van’da 6, Denizli’de 4, Nazilli’de 2, Afyonkarahisar’da 1 ve Antalya’da 1 kişi olmak üzere toplam 17 kişi yapılan baskınlarla gözaltına alındı.Gözaltına alınan U.A.İ (42), B.A. (51), R.K. (39), F.Ş. (46), H.Ç. (50), Z.Ç. (52), N.B. (34), H.Ç. (31), S.Ç. (37), N.C. (37), H.E.T. (36), R.Y. (38), R.T. (27), B.K. (55), S.Ö. (37), kuyumcu Z.G. (58) ve broker A.Y. (36) Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Savcılıktan ek süre alınarak sorguları yapılan 17 kişi bugün örgütlü uluslararası uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla Adliye’ye sevkedildi. Operasyon kapsamında İstanbul’da gözaltına alınarak Denizli’ye getirilen broker A.Y.’nin yurt dışına çıkarılan uyuşturucu maddeden elde edilen parayı Türkiye’ye çeşitli yöntemlerle sokarak borsada akladığı iddia edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı