REKLAMI GEÇ

Eski Baro Başkanı Erdal Çam, müflis müvekkilinin kurbanı olmuş

Eski Baro Başkanı Erdal Çam, müflis müvekkilinin kurbanı olmuş

Denizli Barosu eski başkanlarından Erdal çam ve emekli Bodrum İcra Müdürü Özcan Çavdar’ın batık otelci müvekkil kurbanı olduğu ortaya çıktı. Bodrum’da otel ve restoran işleten fakat iflas eden Galip Özmen’in hakkındaki davalar nedeniyle iki kişiyi vahşice öldürdüğü ortaya çıktı. Türkiye Barolar Birliği, katilin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2023 Cuma, 12:30

Dün akşam saatlerinde Denizli’ye ulaşan acı haber, özellikle hukuk camiasını yasa boğdu. Denizli’nin 90’lı yılların popüler avukatı, dönemin baro başkanı Erdal Çam (73), Bodrum’da silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Çam’ın başından vurulduğu saldırıda yanında Bodrum adliyesinden emekli icra müdürü Özcan Çavdar da (57) vardı.
Saldırgan arka koltuktan ateş açtı. Araç bu esnada seyir halindeydi ve aracı Erdal Çam kullanıyordu. Katil, arka koltuktan, ön koltukta oturan Çam ve Çavdar’ın başlarından vurarak acımasızca katletti.

KATİLE GÖRE CİNAYETİN SEBEBİ
Katil, olay sonrası jandarmaya gidip teslim oldu. İsmi Galip Özmen’di. Bodrum’da otel ve restoran işleri yapıyordu. Fakat iflas etmişti. Son dönemde işleri iyi gitmeyince icralarla boğuşuyordu ve otelin tahliyesi gündemdeydi. Erdal Çam’dan hukuki danışmanlık almaya başladı. İddiasına göre, davasının karara bağlanması için Erdal Çam’a yüklü miktarda ödeme yaptı. Fakat dava ilerlemiyordu.

ARKA KOLTUĞA BİNİP DOĞRU ZAMANI BEKLEDİ
Dava sürecini görüşmek için Çam’ı aradı. Çam’ın yanında Özcan Çavdar’da vardı. Üç kişi konuştuktan sonra olayın gerçekleştiği araca bindiler ve yola çıktılar. Erdal Çam, katili Galip Özmen’i kent merkezine bırakacaktı. Fakat katil, cinayeti önceden planlamıştı ve sakin bir sokakta ön koltuktakileri acımasızca öldürdü.

KATİLİN HEMŞEHRİLERİ “CİNNET” YORUMU YAPTI
Çam’ın ölümü Denizli’de, emekli icra müdürü Çavdar’ın ölümü de Bodrum’da şok etkisi yarattı. Aslen Çal’ın Ortaköy mahallesinden olan müflis otelcinin hemşehrileri de sosyal medyadan cinayeti tartıştılar. Bir kullanıcının “Aggacı Galip (Özmen) cinnet geçirip avukatını öldürdü. Keşke bu olayı önleyebilseydik” şeklindeki paylaşımı dikkat çekti.

BAROLAR BİRLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Türkiye Barolar Birliği, cinayet in ardından açıklama yaparak, davaya müdahil olacağını açıkladı. TBB’nin yazılı açıklaması şöyle:
“Denizli Barosu önceki dönem başkanlarından olan ve mesleğini Bodrum’da sürdüren Av. Mehmet Erdal Çam ile Muğla Barosu üyesi Av. Berker Çavdar’ın babası olan emekli icra müdürü Özcan Çavdar, bir icra davası nedeniyle uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişlerdir.
Türkiye Barolar Birliği olarak, Denizli Barosu ve Muğla Barosu ile beraber bu saldırının faili hak ettiği cezayı alana değin her aşamada yasal sürecin ve davanın takipçisi olacağız.
Menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz meslektaşımız Av. Mehmet Erdal Çam ve Özcan Çavdar’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve meslek camiamıza başsağlığı diliyor, hiçbir saldırının bizi hak arama mücadelesinden ve mesleğimizi özgürce sürdürme kararlılığından vazgeçiremeyeceğini bir kez daha haykırıyoruz.”

CENAZE TÖRENİ BODRUM’DA

Denizli’de uzun yıllar avukatlık yapan ve saldırı sonucu hayatını kaybeden Erdal Çam, Bodrum’da toprağa verilecek. Bugün ikindi saatinde Akyar Mahallesi mezarlığına defnedilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı