REKLAMI GEÇ

Eski Denizli Emniyet Müdürleri Bulut ve Erkan emekli edildi

Eski Denizli Emniyet Müdürleri Bulut ve Erkan emekli edildi

Emniyet Teşkilatı’nda çeşitli rütbelerdeki bin 776 Polis Müdürü ile 10 Emniyet Amiri “kadrosuzluk” gerekçesiyle resen emekliye sevk edildi. Bu isimler arasında Tayyip Erdoğan döneminde Başbakanlık Koruma Müdürü olan Eski Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve Eski Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan da bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2015 Cumartesi, 11:27

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in başkanlığında 5 gün süren toplantı yapan Yüksek Değerlendirme Kurulu 3 bin 500 polis müdürü ve amirinin dosyasını görüştü. Alınan kararlar İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından onaylandı. 1142 1.sınıf, 269 2.sınıf, 184 3.sınıf ve 181 4.sınıf emniyet müdürü ile 10 emniyet amiri emekliye sevk edildi.

Emekliye sevk edilen isimlerin Pazartesi günü teşkilatla ilişikleri kesilecek. Emekliye sevk edilenler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Koruma Müdürü olan, eski Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut da var. Bulut, Erdoğan’ın çalışma ofisine böcek olarak adlandırılan dinleme cihazları yerleştirilmesi ile ilgili soruşturma kapsamında halen yargılanıyor.

ERKAN DA EMEKLİ EDİLDİ
Emekliye sevk edilen isimler arasında dikkat çeken bir diğeri ise yine Denizli’nin eski Emniyet Müdürlerinden Muzaffer Erkan…
Erkan emekli edildiğini, facebook hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Erkan, açıklamasında şöyle dedi: “1971 yılında 14 yaşında girdiğim emniyet teşkilatından 44 yıllık (Neredeyse bir ömür) devlet millet hizmetinden sonra an itibarıyla emekliliğe sevk edilmiş bulunmaktayım. Türkiye’nin yakın tarihindeki birçok önemli olayı ve sıkıntılarını fiilen yaşadım. Çok değerli arkadaşlarımla çok önemli sorumluluklar yüklendim. Şehitlerimi, ebediyete intikal eden meslektaşlarımı rahmet ve şükranla anıyor, emeklilerimize sağlık ve geride bıraktığım meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Bu kararların mensuplarımız, teşkilatımız, devlet ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Geride bıraktıklarımızın hep başarılarının takipçisi olacağız.”

BU OLAYDAN SONRA MERKEZE ALINMIŞTI
Erkan, Denizli’den Samsun’a Emniyet Müdürü olarak atanmış, burada dönemin DTP Eş Genel Başkanı Ahmet Türk’e bir vatandaş tarafından yapılan yumruklu saldırının ardından merkeze alınmıştı. Erkan, daha sonra Pakistan’da İslamad Büyükelçiliği Emniyet Ataşesi olarak görev yapmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı