REKLAMI GEÇ

Serbest bırakıldı

Serbest bırakıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan ve “böcek” olarak tabir edilen dinleme cihazları soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Denizli Emniyet Müdürü Z.B, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2014 Cuma, 18:02

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “böcek” soruşturması kapsamında, 17 Haziran’da operasyon gerçekleştirilmiş, soruşturmayı yürüten Savcı Duran Çetin’in talimatıyla Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Yozgat ve Karabük’te eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmişti. Bu operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında Başbakan Erdoğan’ın eski koruma ve Denizli eski Emniyet Müdürü Z.B. de bulunuyordu.

Gözaltında tutuldukları Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulamaları tamamlanan Başbakanlık eski koruma ekibi, adliyeye sevk edildi.

Böcek soruşturmasında gözaltına alınan 11 şüpheliden 5’i, tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Aralarında emniyet müdürleri Z.B. ve M.Y.’nin debulunduğu 6 şüpheli ise savcılıktan serbest bırakıldı.

TEM sorgulamasında eski koruma müdürü Z.B ve eski koruma daire başkanı Mehmet Yüksel’e “böceklerin konulmasından haberiniz var mıydı?”, “Böcek bulunmasının ardından nasıl bir işlem yaptınız?” sorularının yöneltildiği belirtiliyor.

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevinden alınan Z.B, bir süredir Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yapıyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı