REKLAMI GEÇ

Eski Rektör Bağ, aldığı maaşları faiziyle geri ödeyecek

Eski Rektör Bağ, aldığı maaşları faiziyle geri ödeyecek

Denizli’de önceki dönem PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında açılan davada karar çıktı. Çok sayıda maaş aldığı iddialarıyla gündeme gelen Bağ, aldığı maaşları geri verecek. Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, alınan maaşların faiziyle birlikte geri ödenmesine karar verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2024 Perşembe, 11:09

Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında rektörlük maaşının yanı sıra bazı dekanlıktan ve Teknokent üzerinden usulsüz maaş aldığı iddialarıyla açılan davada karar çıktı.

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, son kararını verdi ve Eski Rektör Hüseyin Bağ ile Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan’a, yasal olmayan bir şekilde kendilerine yazdıkları maaş ödemelerinin toplamı olan 704 bin 478 TL’nin avans faizi ile birlikte tahsiline oy birliğiyle karar verdi.

Bu rakamın avans faiziyle ve mahkeme masraflarıyla birlikte 2 milyon lirayı aşabileceği iddia edildi.

NE OLMUŞT? 

Pamukkale Üniversitesi’nde 15 Temmuz’dan sonra göreve getirilen Bağ, İmam Hatip Lisesinde Arapça öğretmeni olan eşi Derya Bağ’ı İslami Bilimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atamasıyla ilk kez ulusal çapta gündeme gelmişti. YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç’ın bile tepkisini çeken olay sonrası YÖK, atamayı geri çektirmişti.

Bu süre zarfından eşini Pamukkale Üniversitesi Dil Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (PADAM) bilgisayar işletmeni olarak idari kadrodan Üniversiteye alan Bağ, adrese teslim sınav ile eşinin özgeçmişine uygun sınav açınca kıyamet yeniden koptu. 10 Ağustos’ta yapılacak sınav öncesi oluşan kamuoyu nedeniyle YÖK, sınavı durdurdu, Rektör Bağ hakkında soruşturma açtı.

Rektörlük görevi sırasında sıklıkla mobbing (yıldırma) uygulamalarıyla gündeme gelen Hüseyin Bağ, makam şoförünü şube müdürü yapması, TEKNOKENT’te sanayicileri küstürmesi, kendisine ve bir yakınına yüksek maaş bağlaması nedeniyle eleştirilmişti.

Yorumlar

Mesut   -  Bağlantı 28 Nisan 2024, 16:30

Bu devirde Arapça öğretmeni bulmak zaten zor, eşi bu konuda Mahir ise neden almasın ki! Bence taraflı bir haber, Denizli’nin iş adamları çok iyi bireyler mi ki yok onları küstürmüştü deniyor, bu bir kriter mi? Taraflı haber yapıyorsunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı