REKLAMI GEÇ

Esnaf Kefaletten kredi çıktı, yalanıyla araç dolandırıcılığı yapan çete çökertildi

Esnaf Kefaletten kredi çıktı, yalanıyla araç dolandırıcılığı yapan çete çökertildi

Denizli polisi, esnaf kefalet kredi kooperatifinden alacakları krediyle araç bedelini ödeyeceklerini söyleyen, hatta bunun için sahte başkanı arayarak güven verip dolandırıcılık yapan çeteyi çökertti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2020 Perşembe, 14:27

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri internette gördükleri araçları alıcı gibi davranarak dolandıran şebekeyi çökertti.

Çeteye yönelik operasyonda düğmeye basılmasının ardından Buldan, Sarayköy, Tavas, Honaz ilçelerindeki evlere eş zamanlı operasyon düzenlendi ve suçta kullanılan elektronik cihazlar ve dijital dokümanlara el konuldu, 6 kişi gözaltına alındı.

NASIL DOLANDIRIYORLAR
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, şebeke şöyle çalışıyordu: İnternette gördükleri araç ilanı sahiplerini arayan şebeke üyeleri pazarlığı bitirdikten sonra ödemeyi esnaf kefalet kredi kooperatifinden çıkacak kredi ile yapacaklarını, ancak bunun için araç devrinin yapılması gerektiğini söylüyordu. Dolandırıcılar, inandırıcılığı artırmak için de şebeke üyesi sahte esnaf kefalet kooperatifi başkanını telefonla arıyordu. Sahte başkan da bilgileri doğrulayıp, kredinin kesin olduğunu söylüyordu.
Akşam saatine denk getirilen ve devri yapılan araç için ertesi gün sabah satıcı parayı beklerken, telefona çıkan şebeke üyeleri kredinin onaylanmadığını, isterse senet verebileceğini söylüyor ancak kayıplara karışıyordu.

SUÇ ÖRGÜTÜ KURMAK, YÖNETMEK, DOLANDIRICILIK…
Polisin operasyonuyla yakalanan 6 kişi “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Üye Olmak ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde Nitelikli Dolandırıcılık suçları” suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı