REKLAMI GEÇ

Fabrikadan 25 ton akaryakıt çalan, 4 şüpheli gözaltına alındı

Fabrikadan 25 ton akaryakıt çalan, 4 şüpheli gözaltına alındı

Honaz’ın Kaklık Mahallesi’nde çimento fabrikasından 25 ton fuel oil çalan 4 kişi JASAT tarafından yakalandı. Hırsızlığı fabrika çalışanları tespit etti. Tanklardan yakıtı azar azar çeken hırsızlar daha ikinci sevkiyatta jandarma tarafından suçüstü yapılarak gözaltına alındı. Hırsızların tanklara bakım yapmak için getirilen personel olduğu ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ocak 2021 Salı, 18:13

70 tonluk iki büyük yakıt depolama ünitesine sahip tesiste arıza yapan bir ünite için dışarıdan bir firma ile anlaşılarak teknik destek alındı. Bakım yapmak için gelen 4 kişilik ekip çalışmalarına başladı. Fakat fabrika çalışanları zamanla sağlam durumdaki 70 tonluk fuel oil tankından yakıtın eksildiğini tespit etti. Sürekli yakıt sirkülâsyonunun olduğu ünitede personelin dikkati sayesinde hırsızlık anlaşıldı.

JANDARMA ARAŞTIRMA BAŞLATTI
Fabrika yöneticileri eksilen yakıtın miktarını 20 ton olarak tespit etti. Jandarma haberdar edilerek hırsızların bulunması istendi. JASAT ekipleri tesisin geriye dönük kamera kayıtlarını inceleyerek bakım için gelen ekibin fabrika içine tanker soktuğunu ve 20 tonluk yakıtı çaldığını belirledi. Ardından operasyon için düğmeye basıldı. O sırada arızalı üniteye bakım yapmayı sürdüren hırsızlar ikinci kez fabrikaya tanker soktu ve 5 tonluk yakıtı araca yüklediği sırada JASAT tarafından gözaltına alındı.

PİYASA DEĞERİ 150 BİN LİRA
Hırsızların iki seferde çaldığı toplam 25 tonluk fuel oilin piyasa değeri 150 bin lira olarak açıklandı. Suçüstü yakalanan Murat G.(29), Mehmet D. (52), Hüseyin Y. (45) ve Sidar Ö. (33) ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Mehmet D’nin 6 suç kaydı bulunduğu Hüseyin Y.’nin de bir suç kaydı bulunduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı