REKLAMI GEÇ

‘FETÖ’ ile korkutarak vatandaşı dolandıran şüpheli yakalandı

‘FETÖ’ ile korkutarak vatandaşı dolandıran şüpheli yakalandı

Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı, çocuklarının FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındığı yalanıyla korkuttuğu vatandaşı dolandırdı. Evde bulunan tüm ziynet eşyalarını ve parayı sahte polise veren vatandaş dolandırıldığını anlayınca polise koştu, dolandırıcı kısa süre içinde yakalanarak tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2021 Cuma, 17:05

Denizli’de bir vatandaşı arayarak kendini polis olarak tanıtan şüpheli, ağına düşürdüğü mağdurun oğlunun ve kızının terör örgütü ile ilgili bir suça karıştığını, ellerinde olduğunu, parmak izleri ile ifadelerinin alındığını, FETÖ’ye para aktardıkları ve savcılıkta olduklarını söyleyerek korkuttu.

Dolandırıcıya kanan vatandaş evindeki yaklaşık 70 bin lira değerindeki 10 yarım altın, 3 bilezik, 27 çeyrek altın, 1 Cumhuriyet altını ve 6 bin 780 lirayı bir poşete koyarak evine gelen sözde sivil polise verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş durumu polise bildirdi.

Dolandırılan vatandaşın evinin çevresinde bulunan kameraları titizlikle inceleyen ekipler, eve gelerek ziynet eşyaları ile parayı teslim alan maskeli ve şapkalı sözde sivil polisin kimliğini belirledi. Şüpheli, evine düzenlenen operasyonla yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkarılan şüpheli tutuklandı.

Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyaran Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, polis, asker ve savcıların hiçbir zaman vatandaştan para talep etmeyeceğini, bu tür şüpheli durumlarda vatandaşların en kısa sürede polise haber vermesi gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı