REKLAMI GEÇ

FETÖ ile korkutup 76 bin dolarını dolandırdılar, kısa sürede yakalandılar

FETÖ ile korkutup 76 bin dolarını dolandırdılar, kısa sürede yakalandılar

Kendisini “Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, MİT görevlisi ve Siber Suçlar Şube Müdürü” olarak tanıtan dolandırıcı, ağına düşürdüğü Y.A.yı adının FETÖ terör örgütü soruşturmasına karıştığını söyleyerek korkuttu, adının aklanması için 76 bin 200 dolarını alarak kayıplara karıştı. Titiz bir soruşturma yürüten polis, 40 ayrı güvenlik kamerasını taradı, 4 ilde soruşturma yürüttü. Gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2020 Salı, 14:15

23 Haziran günü meydana gelen olayda, Y.A. ile bağlantıya geçen kendisini “Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, MİT görevlisi ve Siber Suçlar Şube Müdürü” olarak tanıtan dolandırıcı, adının FETÖ soruşturmasına karıştığını söyleyerek korkuttu.

Konuşmanın ileri aşamasında isminin aklanması için kendisine yardım edeceğini söyleyerek güvenini kazanan dolandırıcı, istediği parayı Selçukbey Mahallesi’ne getirmesini istedi. Bankadan 76 bin 200 dolar çeken Y.A. dolandırıcıya elden teslim etti.

Dolandırıcılık olayının ortaya çıkmasının ardından Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz da soruşturmaya bizzat katılarak adli süreç başlatıldı.

40 AYRI KAMERA GÖRÜNTÜSÜ TARANDI
Dolandırıcının belirlenmesi için paranın teslim edildiği yerden yola çıkılarak site, ev ve işyerlerine ait 40 ayrı kamera görüntüsü tarandı. Görüntülerden, dolandırıcının Y.A.dan poşet içinde parayı aldıktan sonra ticari taksi ile kentten ayrıldığı belirlendi.

İz sürmeye devam eden polis, taksi sürücüsüne ulaştı ve şüphelinin Konya otogarına gittiğini belirledi. Şüphelinin C.Y. olduğunun belirlenmesinin ardından soruşturmanın kapsamı genişletildi.
Şüphelinin Antalya’dan yine ticari taksi ile Denizli’ye geldiğinin tespit edilmesiyle taksicinin de ifadeleri ışığında ikinci isme de ulaştı. Taksicinin parasını banka havalesi ile A.C.nin ödediği ortaya çıktı.
Konya ve Antalya’da yürütülen soruşturmaların ardından kimlikleri belirlenen zanlıların, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde oldukları tespit edildi.
Akçakale’de polis operasyonuyla yakalanan ve gözaltına alınan iki zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı