REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY şüphelileri serbest

FETÖ/PDY şüphelileri serbest

TKDK, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Meteoroloji Müdürlüğü ile iki özel şirkette geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen FETÖ/PYD operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 11 şüphelinin tamamı serbest. Zanlılardan ikisi savcılık aşamasında serbest bırakılırken, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 11 zanlının da tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2016 Cumartesi, 11:48

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi tarafından salı başlatılan ‘Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 zanlıdan 7’si serbest bırakılmış, 11 zanlı da dün sabah erken saatlerde adliyeye sevk edilmişti. Başsavcılık tarafından sorgulanan zanlılardan ikisi serbest bırakılırken, 9’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

SORGULAR SABAH 07.00’DE TAMAMLANDI
Hakim karşısına çıkarılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması şüphelilerinin sorguları sabah saat 07.00’ye kadar sürdü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl eski Koordinatörlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğünde görevli kamu personeli ile iki özel şirket çalışanının da bulunduğu 9 şüpheli “Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyetlerde Bulunmak ve Finansal Destek Sağlamak, Kamu Aleyhine Dolandırıcılık” suçlamalarıyla sorgulandı.

TUTUKSUZ YARGILAMA KARARI ÇIKTI
Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 şüphelinin tutuksuz yargılanmalarına karar verildi. 22 adrese yapılan baskında gözaltına alanın 18 şüphelinin tamamı serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı