REKLAMI GEÇ

Fırıncılara yangın eğitimi

Fırıncılara yangın eğitimi

Bayramyeri’nde tüpgaz sızıntısı sonucu 1 kişinin ölümü 35 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan facianın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından fırıncılara “Yangından korunma ve yangın güvenliği önlemleri” konulu eğitim verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2014 Çarşamba, 09:16

Denizli Fırıncılar Odası, üyelerinin “Yangından korunma ve yangın güvenliği” konulu eğitim alması için Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na başvuruda bulundu. Denizli Esnaf Sarayı’nda yaklaşık 30 fırın işletmecisinin katıldığı bir eğitim programı düzenlendi.

TÜPLERİ DIŞARIDA TUTUN!
İtfaiye Yangın Önleme Şube Müdürü İsa Bay, fırıncılara, “Yangından korunma ve yangın güvenliği önlemleri” konusunda bilgi aktararak, özellikle gaz kullanımı hakkında eğitim verdi. Sanayi tüplerinin hiçbir zaman binanın içinde tutulmaması gerektiğini belirten Bay, “Bu tüpler binanın dışında güvenlikli bir yerde tutulmalı. İşletmenin içinde bulunan tüp her zaman tehlike unsurudur. Doğalgaz kullanırken de, tüp kullanırken de tüm önlemler üst boyutta alınmalı. Bu çok önemli” diye konuştu. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban ise, geçen hafta Bayramyeri Meydanı’nda yaşanan patlama sonrası böyle bir eğitimi zaruri gördüklerini belirterek, “Denizli merkezde 50 fırınımız, 25 kadar da unlu mamul işletmemiz var. Tüp ve doğalgaz kullanımı başta olmak üzere yangınlara karşı nasıl önlemler alınması gerektiği konusunda bu eğitimle bilgilendik” diye konuştu.

50 KİŞİYİ AŞAN İŞYERLERİNDE EĞİTİM ZORUNLU
İtfaiye Yangın Önleme Eğitim Çavuşu Harun Bahar ise, yangın konusundaki eğitimin önemine dikkat çekerek, 50 kişiyi aşan işyerlerinde, iş güvenlik uzmanlarının talepleri doğrultusunda yılda bir defa bu eğitimin zorunlu olduğunu söyledi. İlk defa Denizli Fırıncılar Odası’ndan böyle bir talep geldiğini vurgulayan Bahar, bunun sevindirici olduğunu kaydederek, eğitimdeki konu başlıklarını şu şekilde açıkladı: “İşyerlerinde kullanılan gaz ve gaz çeşitleri, yangın önlemleri, acil durum planı oluşturulması, yangın söndürme teknikleri, işyeri yangın söndürme güvenlik önlemleri.”

Yorumlar

Deniz UZ   -  Bağlantı 16 Temmuz 2014, 11:10

önce kendilerine gelen ihbarları ciddiye alıp hayat kurtarmayı ögrensinler ondan sonra eğitim versinler bence! bizim konumuz degil diyip telefonu kapatıp sonra faciaya sebep olmasınlar. topluma daha faydalı olurlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı