REKLAMI GEÇ

Göç idaresi önünde mülteciye biber gazı sıkan polis açığa alındı

Göç idaresi önünde mülteciye biber gazı sıkan polis açığa alındı

Denizli İl Göç İdaresi önünde kimlik yenileme için bekleyen mültecilere herhangi bir olay ve arbede yaşanmamasına rağmen bir polisin biber gazı sıkması büyük tepki çekmişti. Valilik, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve polisin açığa alındığını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2019 Salı, 12:51

Denizli İl Göç İdaresi önünde kimlik yeniletmek için bekleyen çok sayıda mülteci, beklemedikleri bir hareket ile karşılaşmıştı. Sıranın kendisine gelmesini bekleyen çok sayıda mülteci, ortada herhangi bir olay veya arbede olmamasına rağmen polisin davranışı ile şok yaşamıştı.

İl Göç İdaresi önündeki iki polisten birinin mültecilerin üzerine biber gazı sıkması, bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntüledi ve sosyal medyada yayınladı.

Görüntülerde polisin sıktığı biber gazından doğrudan etkilenen bir mültecinin feryatları da duyuldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Yaşananların sosyal medyada yayılmasının ardından Denizli Valiliği’nden konuya ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada, “Uluslararası koruma başvurusunda bulunma ve uluslararası koruma başvuru sahiplerinin her pazartesi günü Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğünde başvuruda bulunma, kimlik yenileme işlemleri için sıra verilmektedir. Kimlik yenileme işlemleri için Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde sıra almak isteyen yaklaşık 450 kişinin bulunduğu bir ortamda oluşan arbedenin önlenmeye çalışılması sırasında meydana gelen olay ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, ilgili polis memuru geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı