REKLAMI GEÇ

Gözü yaşlı ev sahipleri!

Gözü yaşlı ev sahipleri!

Evleri yıkılan ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında, TOKİ tarafından yapılan evlere yerleştirilen vatandaşlar, gözyaşları içinde eylem yaptı.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2009 Perşembe, 18:11

Denizli’nin Aktepe Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar,
apartman yönetimi için dışarıdan yönetici atandığını ve yüksek miktarda aidat istendiği gerekçesiyle eylem yaptı. TOKİ konutları 1. etap apartmanlarının önünde toplanan vatandaşlar, kendilerini TOKİ’nin görevlendirdiğini ileri süren bazı kişilerin apartmanlarının yönetimini üstleneceklerini, aidatları da kendilerine vermeleri gerektiğini söylediklerini ileri sürdüler.

Konutlardaki apartmanlardan birisinin yöneticisi olan Şaban Kızılhan, eylemci vatandaşlar adına gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gündür tanımadıkları bazı kişilerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Boğaziçi Şirketi’nden geldiklerini ve apartmanların yönetimlerini devralacaklarını söylediklerini ifade etti.

Kızalhan, şöyle dedi: ”Gelen kişiler, TOKİ’nin, bu apartmanların yönetimi için Boğaziçi Şirketi ile anlaştıklarını söylüyorlar. Apartmanları bundan sonra kendilerinin yöneteceklerini belirterek, bunun için de küçük evlerden 35, büyük evlerden 125 lira para istediler. Biz, 2 ay önce apartman yönetimimizi oluşturduk. Noterden tasdik ettirdik. Kararlar aldık. Hatta kömürlerimizi bile apartman yöneticileri aldı. Bugün sabah bizi korkutmaya çalıştılar” dedi.

Konutlardaki oturan vatandaşlardan Berrin İyol, TOKİ’ye olan borçlarını dahi ödeyemediklerini belirterek, yüksek miktardaki bu aidatları ödemelerinin mümkün olmadığını, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti. Çoğunluğunu bayanların oluşturduğu eylemciler, zor durumda olduklarını, seslerini yetkililere duyuramadıklarını
ifade ederek, gözyaşlarına hakim olamadılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı