REKLAMI GEÇ

Havlu arasında eroin

Havlu arasında eroin

Denizli’den bir tekstil firmasına ait Almanya’ya gidecek olan havlu ve bornozların arasından 410 kg eroin bulundu. İzmir’de gerçekleştirilen operasyona, polis “Kılıçbalığı” ismini verdi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

/ DENİZLİHABER / 7 Kasım 2009 Cumartesi, 17:46

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, alınan bir ihbarı değerlendirerek, bir hafta boyunca zanlıları takip etti. İzmir’de gerçekleştirilen operasyonda, tekstil malzemeleri yüklü tırda yapılan aramada, narkotik köpekleri kullanıldı.

Denizlili bir firmaya ait olan havlu ve bornozların arasında gizlenmiş bir şekilde yarım tona yakın eroini bulan polis, aralarında lojistik firmasının yetkilisi, galerici, gümrük müşaviri ve tır şoförünün de bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.

Narkotik köpekleri Atak ve Kenan’ın yardımıyla yapılan aramada bulunan, preslenmiş 800 paketteki toplam 410.5 kilogram eroinin, laboratuvar incelemesine gönderileceği kaydedildi. Yurt dışından getirilen ve Denizlili bir tekstil fabrikasına ait havlu kolileri arasına yerleştirilen uyuşturucunun, Çeşme hudut kapısından deniz yoluyla Almanya’ya götürülmesinin planlandığı belirtildi.

Lojistik firmasının sahibi S.D’nin organizatör olduğu iddia edilirken, galerici Y.L. ve gümrük müşaviri B.E. ile şoförler S.E., M.Ç., İ.H. ve M.Y., emniyetteki sorgularının ardından, uluslararası uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

Sabıkaları olmayan ve ilk işlerinde yakalandığı kaydedilen zanlıların bazılarının susma hakkını kullanarak ifade vermediği, bazılarının ise olayla bağlantısının bulunmadığını söylediği öğrenildi. Zanlıların, kendi aralarında telefonla konuşurken şifreli olarak, “Sağlık durumu nasıl?” sorusuyla, nakliyeyi birbirlerine haber verdiği kaydedildi.

Polis yetkilileri, Afganistan gelen eroinin, önce Van’dan Türkiye’ye sokulduğunu, buradan tıra yüklendiğini, Avrupa’ya geçiş için de Denizli’den tekstil malzemeleri ihraç eden bir firmanın malları arasına gizlendiğini bildirdi. Eroin maddesinin, Çeşme Limanı’ndan Ro-Ro gemisiyle İtalya üzerinden Hollanda ve Belçika’ya gönderileceğinin tespit edildiği kaydedildi. Polis, tekstil malzemeleri ihraç eden firma ile bu malzemeleri taşıyan firmaların yöneticilerinin olaydan haberleri olmadığı yönünde ifade verdiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı