REKLAMI GEÇ

Hırsıza önlem için hırsız gibi düşünün

Hırsıza önlem için hırsız gibi düşünün

Seyahate çıkarken, tatile giderken ya da eş-dost ziyareti için kapıyı çekip çıkarken, ortak kaygıyı da “gidiyoruz ama eve hırsız girer mi?” sorusuyla dile getiririz genelde. Polis ise, çeşitli yollarla alınacak önlemleri duyurur. Bunlardan en ilginci ise, “hırsız gibi düşünün, evinize hırsız gibi girmeyi deneyin” şeklindeki uyarı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2016 Pazar, 13:09

Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birimi, evlerin hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek basit önlemlerle güvenli hale getirilebileceğini belirtirken, en etkili yolun hırsız gibi düşünüp, buna göre önlem almak olduğuna dikkat çekti. İşte o uyarılar:

EVİNİZE HIRSIZ GİBİ GİRMEYİ DENEYİN
Hırsız gibi düşünün evinize hırsız gibi girmeyi deneyin. Sizin bulduğunuz yollardan en az beş tanesini de hırsızların bulabileceğini unutmayın. Kapı ve pencerelerinizde güvenli kilitler taktırın.

KAPI KADAR KAPI ÇERÇEVESİ DE SAĞLAM OLMALI
Dış kapınız çelik veya sertleştirilmiş ahşaptan olmalı. Yalnız kapılarınız değil, kapı çerçevesi de metalden veya sağlam ahşaptan olmalı ve kapı ile aralarında boşluk bulunmamalıdır. Kilit çok sağlam olsa bile, çerçeve zayıfsa hırsızın işini kolaylaştıracaktır.

KAPI DÜRBÜNÜNE DİKKAT!
Kapı dürbünü sizi ziyaret eden kişileri görebilmeniz için kapı zincirlerinden daha önemlidir. Sürgülü kilitler en iyileridir. Genellikle dışarıdan bir anahtarla kilitlenirken içeriden bir dilin dönmesi yolu ile çalışır.

PENCEREYE PARMAKLIK YAPTIRIN
Her türlü pencereye uygun kilit yaptırmak mümkündür. Bunun yanında sokak seviyesindeki pencereler için parmaklık yaptırmak düşünülebilir. Yangın merdivenine yakın pencerelerde metalden akordeon parmaklıklar pencerenin iç tarafına yerleştirilebilir.

AĞAÇ DALLARI VE ÇALILIKLAR HIRSIZLARIN ÇEKİM KAYNAĞI
Evinizin etrafında bulunan ve hırsızların saklanabileceği çalılıkları ve gizlenilebilecek benzeri yerleri ortadan kaldırın. Bunları yapamıyorsanız buraları denetleyebileceğinizden emin olun.

Kapı ve pencere önlerindeki ağaç dallarını ve çalılıkları temizleyin. Evinizin etrafına çit yaptırırken bunun sizin gizinizi arttıracağını fakat bu gizin hırsızlar için bir çekim kaynağı olduğunu unutmayın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı