REKLAMI GEÇ

Hırsızlara ‘Kerpeten’ operasyonu

Hırsızlara ‘Kerpeten’ operasyonu

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, hırsızlık yapmak için örgüt kurup, çalıntı malzemeleri pazarladıkları ve bunları satın aldıkları belirlenen kişilere yönelik düzenledikleri ‘Kerpeten’ operasyonunda, 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 11 kişiden 7’si tutuklandı.

/ DENİZLİHABER / 30 Eylül 2009 Çarşamba, 17:05

Bu yıl Denizli’de evlerden hırsızlık yaptığı belirlenen bir şebekeye karşı çalışma başlatan Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, yaklaşık 6 ay süren takip sonucu geçen hafta, sabaha karşı 21 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

‘Kerpeten’ adı verilen operasyonda, örgüt liderliğini yaptığı iddia edilen F.E. (23), Y.İ. (25), B.K. (27), M.Ö. (18), M.D. (25), N.Ç. (19), H.İ.K. (22), L.Y. (21), M.D. (26), R.G. (21) ve A.S. (19) gözaltına alındı. Yapılan incelemede, şebeke üyelerinden B.K.’nin çalıntı malları bilgisayar malzemeleri satan dükkanında pazarladığı öğrenilirken, kentte büyük yapı malzemeleri satan bir şirketin müdürü M.D.’nin de bilerek çalıntı malları satın aldığı belirlendi.

Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde hırsızlık yapmak ve suç eşyalarını satın almak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenlerden, B.K., M.D., M.D. ve R.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 7 kişi ise tutuklandı.

Operasyon kapsamında bu kişilere ait adreslerde yapılan aramalarda, 3 diz üstü bilgisayar, 3 masaüstü bilgisayar, 4 LCD monitör, 2 plazma TV, 11 cep telefonu, 2 dijital fotoğraf makinesi, 2 dijital kamera, 1 modem, 4 yonca altını, 1 kol saati, 1 yüzük, 1 av tüfeği, PVC kapı ve pencereleri açmak için kullanılan çok sayıda alet, çeşitli bilgisayar donanım malzemeleri, 10 gram esrar ve 5 uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerden bir bölümü belirlenen sahiplerine teslim edildi.

Operasyonla, 20 ayrı evden yapılan hırsızlık olayları aydınlatılmış oldu.

Örgüt lideri olduğu bildirilen F.E.’nin 10, M.Ö.’nün 11, H.İ.K.’nin 17, N.K.’nin 15 ve Y.İ.’nin de 14 suç kaydı olduğu belirtildi. Operasyonla ilgili bir kişinin aranmasına devam edildiği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı