REKLAMI GEÇ

Hükümlüler meslek sahibi olacak

Hükümlüler meslek sahibi olacak

Adalet Bakanlığı tarafından onaylanan, Ulusal Ajans tarafından da finanse edilen “Mesleğim Özgürlüğümdür” Projesi’nde sona gelindi. Hükümlülere mesleki eğitim verildi, ocak ayından itibaren de KOSGEB girişimcilik desteği sertifikası almaları için eğitime alınacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2016 Çarşamba, 11:19

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitim Evi Müdürlüğü’nde hükümlülere yönelik düzenlenen “Mesleğim özgürlüğümdür” projesi hakkındı bilgi verdi.

Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nce onaylanan ve Ulusal Ajans tarafından finanse edilen Erasmus+KA1 Yetişkin Hareketliliği kapsamındaki “Mesleğim Özgürlüğümdür” Projesi’nin, 2016 yılı Aralık ayı sonu itibari ile tamamlanacağı bildirildi.

Proje kapsamında öncelikli olarak Erasmus+ Yetişkin Hareketliliği kapsamında oluşturulan beş kişilik heyetin 17-23 Nisan 2016 tarihleri arasında, Almanya’da “Mesleki Eğitimi Koçluğu” konulu aldığının belirtildiği açıklamada, “Berlin’de alınan eğitimin ardından, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan ve iş yurdu atölyelerinde çalışanlar öncelikli olmak üzere, 137 hükümlüye “Girişimcilik Eğitimi” ve eğitim sonunda “Katılım Sertifikası verildi. Eğitim içeriği oluşturulurken alınan eğitimin yanı sıra İŞKUR ve KOSGEB yetkilileri ile görüşülerek, hibe ve destekler ile ilgili güncel bilgiler de eklendi. Hükümlülerin ceza infaz kurumundan tahliye sonrasında da KOSGEB desteğinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla, KOSGEB ve İŞKUR Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, 2017 yılı Ocak ayı itibari ile KOSGEB kredi desteğine esas Girişimcilik Sertifikası alımına yönelik eğitim verilmesi planlandı” denildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper başkanlığında gerçekleştirilen Koruma Kurulu toplantılarında da, hükümlülere meslek edindirilmesi ve istihdamına yönelik projeler yapılması ile ilgili alt komisyon çalıştayı oluşturulmasına karar verildiğinin ifade edildiği açıklamada, “Çalıştay toplantısı, Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Bozkurt Kadın Açık ve Çocuk Eğitimevi Kurumu, Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlükleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Pamukkale, Honaz, Sarayköy ve Bozkurt HEM Müdürleri, Çıraklık EM Müdürü, Denizli Sanayi Odası Temsilcisi ile Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü adına il müdürlü ve şube müdürlerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Çalıştay kapsamında işverenler açısından talep edilen iş kolları hakkında bir liste oluşturuldu, talepler doğrultusunda kursların oluşturulması için çalışma başlatıldı. Mesleki Eğitim Koçluğu konulu proje kapsamında Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan kadın hükümlüler ile birlikte diğer ceza infaz kurumları ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde infazına devam eden hükümlüleri de kapsayacak çalışmalarda verimli sonuçlar alındı” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı