REKLAMI GEÇ

“İnek parasıyla okuyup BM savcısı oldu” diye reklam yapmıştı: sahte savcı tutuklandı

“İnek parasıyla okuyup BM savcısı oldu” diye reklam yapmıştı: sahte savcı tutuklandı

Denizli’de kendisini Birleşmiş Milletler (BM) olarak tanıtarak reklamını yapan 27 yaşındaki Halil Baki Ç’nin savcılık oyunu sahte çıktı. Acıpayam’da emniyet müdürlüğünü ziyaret ettiği sırada davranışlarından şüphelenilen Çelen, unvan gaspı ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2021 Çarşamba, 15:58

Denizli’de, kendisini Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne bağlı Lahey Uluslararası Adalet Divanı’nda savcı olarak tanıtan ve sosyal medya hesaplarında da savcı cübbesiyle çekilen fotoğrafını paylaşan 27 yaşındaki Halil Baki Ç. (27), geçtiğimiz hafta ilçe emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek kendini savcı olarak tanıttı.
Çelen’in davranışlarından şüphelenen polis, yaptığı araştırmada gencin savcı olmadığını, lise mezunu olduğunu ve bir süre önce İstanbul’da bir otelde bulaşıkçılık yaptığını belirledi.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Halil Baki Ç’nin üzerinden hakim-savcı kimliği çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından, unvan gaspı ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Sahte savcı Halil Baki Ç’nin kendisini sosyal medya dışında kentteki birçok bürokrat ve siyasiye de kendisini BM savcısı olarak tanıttığı ve ziyaretlerde bulunduğu, birlikte fotoğraflar çektirdiği ortaya çıktı.


Yaptıklarıyla uydurduğu hikayeye çevresindekileri inandıran Halil Baki Ç, bazı haber sitelerinde ‘İnek parasıyla okudu, BM’ye savcı oldu” gibi sözde başarısıyla konu olmuştu.

Yorumlar

Kamil   -  Bağlantı 6 Mayıs 2021, 09:32

Bu en azından, karizma ve şöhret uğruna kendisini açığa çıkarmış. Birde savcıyım diyerek telefonda milleti dolandıran güruh var…:)

EVREN   -  Bağlantı 6 Mayıs 2021, 08:42

en azından lise mezunu. Canım Türkiye’m ilkokul mezunu bile kandırdı.

Haso   -  Bağlantı 5 Mayıs 2021, 17:54

Normaldir, alışığız biz. Caaanım TÜRKİYEMde kimleri kimleri kandırmadılar ki!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı