REKLAMI GEÇ

İŞTE NEFES KESEN TAKİP!

Güvenlik güçleri 40 kişinin gözaltına alındığı dev operasyonu, farklı zamanlarda meydana gelen 6 cinayetin 7 zanlısını cezaevinde yakın takipe alarak ulaştığı bilginin ardından düzenlemiş..

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2007 Pazartesi, 01:00

İlk kez Denizlihaber’in duyurduğu yeraltı dünyasına yönelik nefes kesen operasyonla ilgili beklenen açıklama Denizli Valiliği tarafından yapıldı. Yazılı açıklamada yapılan operasyonla; aralarında 6 cinayetin de bulunduğu 32 olayın aydınlatıldığı vurgulandı. Güvenlik güçleri, dev operasyonu, söz konusu cinayetlerle ilgili tutuklanan 7 sanığın ziyaretçileri, telefon görüşmeleri ve banka hesabına yönelik uzun süren bir incelemenin ardından başlattı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının ortaklaşa yürüttüğü geniş çaplı soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda polis ve jandarma geçtiğimiz Perşembe günü aynı anda Denizli, Aydın ve Uşak’ın yanı sıra Eşme ve Kuşadası’nda 60 ev ve işyerine baskın düzenledi.

Baskınlarda 19 tabanca, 24 tabanca şarjörü, 6 av tüfeği, 1000 adet değişik tabancalara ait mermi ve fişek, 5 kılıç, 2 çelik jop, 14 kama ve bıçak ile bir çalıntı araç ele geçirdi. Baskınlarda, ayrıca söz konusu suç örgütünün yasadışı yollarla tahsilâtını yaptıkları veya kurbanlarına zorla imzalattıkları iddia edilen 2002 adet senet, 34 adet çek ve bunlara ait 478 adet belge, dekont ve evraka ulaşıldı.

Yakalanan zanlıların ev, işyeri ve üstlerinde yapılan aramalarda, örgütün işlediği suçların aydınlatılması ve boyutunu ortaya koymak adına 9 bilgisayar, bu bilgisayarlara ait 39 CD, 1 flash belleğe de el konuldu.Söz konusu elektronik malzemelerin yanı sıra operasyonda ele geçirilen 64 cep telefonu ve bu telefonlara ait 77 sim kart da İzmir’de bulunan bilişim suçları şubesine incelenmesi için gönderildi.

Zanlıların üzerinden, 4 bin 178 YTL nakitparanın yanı sıra< ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 gram esrar ve 2 gram hint kenevirinin de bulunduğu operasyonlarda ele geçirilen 38 adet ajanda ve not defteri de incelemeye alındı.

İlki Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince 2005 yılında yapılan HOROZ operasyonunun ardından suç örgütlerinin Denizli bağlantıları, faaliyetleri ve hedefleri konusunda sürekli bir takip içine giren güvenlik güçleri, özellikle kentte meydana gelen cinayetleri mercek altına aldı.

Son bir buçuk yılda meydana gelen 7 cinayete yönelik örgütlü suç şüphesi içinde olan güvenlik güçleri, cinayetin ardından yakalanan ve daha sonra tutuklanarak cezaevine konan 7 zanlıyı yakın takibe aldı. Zanlıların kimler tarafından ziyaret edildiği, telefonda kimlerle görüşüldüğü, banka hesaplarına kimlerin para yatırdığını tek tek inceleyen güvenlik güçleri, söz konusu cinayetlerin sanıldığı gibi münferit bir olaydan çok suç örgütü tarafından gerçekleştirdiği şüphesinin ağırlık kazanmasının ardından düğmeye bastı.

Baskınlarda aralarında bir cezaevi müdür yardımcısı ve bir de avukatın bulunduğu toplam 40 sanık gözaltına alındı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen H.Ö ve Ü.Ö isimli kardeşler ve adamları olduğu öne sürülen diğer sanıklara sorgularında çeşitli tarihlerde işlenmiş 6 cinayet, 3 öldürmeye teşebbüs, 5 yaralama, 1 işyeri kurşunlama, 10 adet 6136 sayılı kanuna muhalefet, 2 zorla çek-senet tahsil etmek, 2 tehdit, 2 hırsızlık, 1 kamu malına zarar verme olmak üzere, toplam 32 değişik suçla ilgili soru yöneltildi.Sözkonusu 40 zanlının sorgusu yaklaşık 3 gün sürdü.

Cezaevi 2. Müdürü büfe de işletiyormuş

Örgüt lideri olduğu iddia edilen H.Ö ve Ü.Ö’nün yanı sıra gözaltına alınan Cezaevi ikinci Müdürü N.Ç diğer zanlılardan bir gün önce yargı karşısına çıkarıldı. Cezaevinde yatanlar ile örgütün arasında iletişim sağlamak suçundan alıkonan N.Ç. nöbetçi mahkemece tutuklanırken, ayrıca cezaevinin karşısında bulunan büfenin de kendisine ait olduğu ortaya çıktı.

Örgüt liderleri Ö kardeşler ile birlikte biri kadın toplam 39 zanlı ise Pazar akşamı hakim karşısına çıkarıldı. Cinayete azmettirmek suçundan gözaltına alınan Avukat İ.K. ile birlikteise tutuksuz yargılanmak üzere 28 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, H.Ö ve Ü.Ö. kardeşlerin yanı sıra, A.T., E.E., E.E., H.A.E., Ö.K., E.E., N.T. ve O.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İşte O Cinayetler

Söz konusu örgütün işlediği iddia edilen cinayetlerin en çarpıcısı Parlak Ali cinayeti. Tavas’ta bir gazinoda iki kardeşin öldürülmesi, Gülüm Taverna’da işlenilen piyanist cinayetinin Ö. Kardeşler ve adamları tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülürken örgütün ayrıca Sevindik’te Güven Gider isimli kişinin öldürülmesi, Topraklık Mahallesi’nde 16 yaşındaki Mehmet Büyükçulhacı’nın öldürülmesi olaylarını da işledikleri iddia ediliyor. Sanıkların cinayetlerle ilgili verdiği ifadeler ise dikkat çekiyor.

İfadelere göre suç örgütü üyeleri motorsikletiyle seyir halindeyken öldürülen Güven Gider’i yanlışlıkla vurdu. Topraklık Mahallesi’nde yaşamını yitiren 16 yaşındaki genç Büyükçulhacı da kaza kurbanı. Bir olayın ardından cinayetin işlendiği sokakta yürüyen örgüt üyelerinin, 16 yaşındaki genci üzerlerine geldiğini sanarak öldürdüklerine dair ifade verdikleri öne sürülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı