REKLAMI GEÇ

Jandarma bayram denetimlerini yoğunlaştırdı

Jandarma bayram denetimlerini yoğunlaştırdı

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kurban Bayramı’nda kazaları en aza indirmek, ölüm ve yaralanmaları ortadan kaldırmak amacıyla bayram denetimlerini yoğunlaştırdı. Ekipler, “Kemerin ses getirsin” uygulaması kapsamında tatilcilere bilgilendirmeler yapılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2019 Pazartesi, 12:44

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğuna bağlı olarak meydana gelebilecek trafik kazalarının en aza indirilmesi ve kazalarda yaşanan can kayıplarının ve yaralanmaların önüne geçilebilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’nca hayatı korumak için, “Kemerin ses getirsin” kampanyası başlatıldı.

Çalışma kapsamında Denizli İl Jandarma Komutanlığı trafik timlerince sorumluluk bölgesindeki denetimler en üst seviyeye çıkarıldı.

Kemerin ses getirsin kampanyası doğrultusunda Tavas yol arama noktasında da İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve trafik timleri tarafından emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcular araçlarından indirilerek, arama noktasında oluşturulan stantta davet edildi. Burada emniyet kemerinin önemi anlatılarak tablet üzerinden emniyet kemerinin önemini anlatan videolar izletildi

Ülkemizde yaşanan trafik kazalarında ortalama her yıl 7.500 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini 300.000 vatandaşımızın ise yaralandığını vurgulayan jandarma ekipleri, emniyet kemeri takmanın ön koltukta oturanlar için %55 arka koltukta oturanlar için %75 oranında ölüm ve yaralanma riskini azalttığını belirtti.

Kontrol edilen otobüs camlarına kampanya kapsamında hazırlanan afişler asılarak yolculara kısa bir bilgilendirme yapıldı.

Sürücü ve yolculara bilgilendirme broşürü dağıtıldı ve ikramlarda bulunularak bayramları kutlandı.

Ayrıca çocuklara, kampanya kapsamında araçtakiler kemerini takarken çekecekleri videoyu #kemerinsesgetirsin etiketiyle Twitter/Trafik Egm adresinde paylaşmaları, en çok beğeni alan 100 kişiye scooter ve kask hediye edileceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı