REKLAMI GEÇ

Jandarmadan drone destekli trafik denetimi

Jandarmadan drone destekli trafik denetimi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, trafik kazalarının azaltılabilmesi ve sürücüler üzerindeki yakalanma riski duygusunun en üst seviyede tutulabilmesi için yoğunlaştırılmış şekilde drone destekli trafik kontrolleri yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2021 Salı, 09:59

Denizli İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri kazaları en aza indirebilmek ve sürücülerin kurallara uymalarını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

Ayda ortalama 50 saat ve üzerinde uçurulan drone, uygulama noktasından 2-3 kilometre mesafeye gönderilerek özellikle emniyet kemerini takmayan, seyir halinde cep telefonu ile konuşan, hatalı sollama yapan, şerit izleme kurallarına uymayan sürücüler tespit ediliyor.

İhlale ait fotoğraflama veya video kaydı oluşturulmasının ardından uygulama noktasında durdurulan araç sürücülerine gerekli cezai işlemler uygulanıyor.

Drone ile emniyet kemeri takmadığı veya cep telefonu ile seyir halinde görüşme yaptığı tespit edilen birçok sürücünün, kontrol noktasındaki jandarma trafik ekibini görmesi sonrasında seyir halinde iken emniyet kemerini taktığı ve cep telefonu ile görüşmesini sonlandırdığı tespit edildi.

Denetimlerde yalnızca ceza uygulamayan ekipler, emniyet kemeri takmanın hayat kurtarmadaki rolü ile seyir halinde telefonla konuşmanın kaza oranlarını nasıl artırdığı da anlatılıyor.

Jandarma, belirli bir plan çerçevesinde drone ile trafik denetimlerini sürdürecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı