REKLAMI GEÇ

Jandarmadan operasyon raporu

Jandarmadan operasyon raporu

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Ocak ayı içinde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin rapor paylaştı. İkisi terör olmak üzere çok sayıda operasyona imza atan jandarma, sorumluluk alanlarında meydana gelen olayların yüzde 99’unu aydınlattı, yine önemli bir başarıya imza attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2021 Çarşamba, 11:14

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Ocak ayı içinde meydana gelen olaylar ve gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin rapor paylaştı.

Ay içinde jandarma sorumluluk alanında 276 asayiş, 216 kabahat, 216 takibi gerektiren, 46 kaçakçılık ve 2 terör olmak üzere toplam 786 olay meydana geldi. Jandarma, ay içinde gerçekleştirdiği operasyonlar ile olayların yüzde 99’unu aydınlattı, failleri adalete teslim etti.

Jandarma asayiş faaliyetleri kapsamında 17 bin 306 kişi ile 7 bin 383 aracın sorgusunu gerçekleştirdi. Bu taramalarda aranan 760 kişiyi yakaladı, kayıp olarak aranan 14 kişi de buldu.

Ay içinde biri FETÖ, biri de PKK/KCK olmak üzere iki terör operasyonu gerçekleştirdi. operasyonlarda 2 zanlı gözaltına alında, adliyeye sevk edildi.

Jandarma ay içinde yoğun trafik uygulaması da gerçekleştirdi. Uygulamalarda 40 bin 113 araç kontrol edildi, bin 417 araç ve sürücüsüne bir milyon 21 bin 722 lira trafik cezası kesti. Denetimlerde alkolle araç kullanmaktan 51 sürücünün ehliyetine el kondu.

Ocak ayı içinde uyuşturucu madde ticaretine yönelik yoğun çalışma ortaya koyan jandarma, gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda zanlıyı gözaltına aldı, bir kilogram 964 gram esrar, 35 gram eroin, 2 kilogram 470 gram metamfetamin, 23 bin 411 adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Jandarma, tarihi eser kaçakçılarına da nefes aldırmadı. Ocak ayı içinde gerçekleştirilen operasyonlarda 205 adet sikke ile 21 adet tarihi obje ele geçirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı