REKLAMI GEÇ

Jandarmadan tam kapanmanın ilk gününde helikopterli trafik denetimi

Jandarmadan tam kapanmanın ilk gününde helikopterli trafik denetimi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tam kapanmanın ilk gününde helikopterli denetim gerçekleştirdi. Aydın Jandarma Filo Komutanlığı’ndan görevlendirilen helikopter, 2 saat süreyle havadan trafik denetimi yaptı. Kusurlu olan sürücüler uygulama noktalarında durduruldu, işlem yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2021 Cuma, 15:41

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından Aydın Jandarma Filo Komutanlığı’ndan görevlendirilen helikopter ile 10.30-12.30 saatleri arasında Çal ve Çivril-Dinar Karayolu üzerinde havadan trafik denetimi yapıldı.

Belirlenen yol güzergâhının üstünde uçuş yapan helikopter içindeki görevliler kural ihlali yaptığını tespit ettikleri araçları, yol üzerinde konuşlanan trafik ekiplerine bildirerek cezai işlem uygulanmasını sağladı.

Meydana gelen kazaların analizinde sürücülerin %91 gibi çok yüksek bir oranda kusurlu olduğunun tespit edildiğini aktaran jandarma yetkilileri, bu tarz uygulamalar ile sürücüler üzerindeki yakalanma riski duygusunun en üst seviyeye çıkarılması ve sürücü davranışlarının olumlu yönde değiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Trafik kazalarının belirlenmiş kurallara uyulması ve diğer basit tedbirler ile en aza indirilmesinin mümkün olduğunun önemini anlatan yetkililer, bu maksatla jandarma trafik timlerinin (24) saat sahada görev yaptığını bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı