REKLAMI GEÇ

Jandarmadan traktör ve motosikletlere yönelik olmazsa olmaz denetimi

Jandarmadan traktör ve motosikletlere yönelik olmazsa olmaz denetimi

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri traktör ve motosiklet kazalarının önüne geçebilmek amacıyla kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor. Her iki araç grubu için de can ve mal güvenliğini emniyete alacak unsurların ön planda tutulduğu olmazsa olmaz denetimleri sürecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2020 Cuma, 11:46

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri, sorumluluk bölgelerinde traktör ve motosiklet kaynaklı kazaların yoğunlaşmasının ardından harekete geçti.

Kazalarda can kaybı ve yaralanmaların önüne geçebilmek amacıyla denetimlerini yoğunlaştıran jandarma ekipleri, özellikle traktör ve motosikletleri merkeze aldı.

Traktörlerin denetiminde olmazsa olmaz olarak nitelendirilen arkadan görünmeyi sağlayan üçgen reflektörler ile flaşörlü lamba, 2001 yılından sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan, devrilme sırasında sürücünün traktörün altında kalarak ölmesini engelleyen koruma çerçevesinin bulunup bulunmadığı, motosiklet ve motorlubisiklet sürücülerinde ise olmazsa olmaz olarak kabul edilen kask takılı olup olmadığı kontrol ediliyor.

Traktörlerde görüşü sağlayan reflektör ve flaşörlü lamba bulunmayanlara, motosikletlerde ise sürücü kaskının olmaması halinde ceza uygulanıyor.

Denetimlerde 31 motosiklet ve 28 traktör sürücüsüne eksiklerinden dolayı cezai işlem uygulandı, 18 motosiklet ile 12 traktör trafikten men edildi.

TRAKTÖR KAZALARINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Jandarmadan yapılan açıklamada, 2020 yılı içinde sorumluluk alınanda 3 traktör kazasının yaşandığı, bunların üçünün de ölümle sonuçlandığı belirtilerek, sürücülerin ekipman eksiğinden dolayı traktörlerin altında kalarak can verdikleri kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı