REKLAMI GEÇ

Kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

Kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

Çivril’de kaçak kazı yapan 2 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Ekiplerin yaptığı aramada, kaçak kazı aletleri, yüzlerce sikke ve binlerce tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserler Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi, kaçak kazı yapan şahıslar jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2021 Cuma, 14:09

Çivril’in Özdemirci ve Reşadiye mahallelerindeki arazide kaçak kazı yapılacağı istihbaratını alan Çivril İlçe Jandarma ekipleri, B.T. ve H.K.’yı takibe aldı.

Yaklaşık 1 ay boyunca çalışma yapan ekipler, şahıslar Karahacılı mahallesinde kaçak kazıya başlayınca operasyon düzenledi. İki şüpheli şahıs jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

B.T. ve H.K, gözaltına alındı. Kazı sırasında şahısların yanlarında bulunan dedektör ve çıkardıkları tarihi eserlere el konuldu. B.T. ve H.K’nin ev, iş ve araçlarında yapılan aramalarda, 580 sikke, 2.700 kültür varlığı vasfı taşıyan obje, 2 dedektör, küçük el dedektörü, dedektör bataryası, dedektör kulaklığı, 2 bong ve metamfetamin kullanmaya yarayan aparatlara el konuldu. El konulan tarihi eserler incelenmesi için Denizli İl Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

B.T. VE H.K.’ye sokağa çıkma yasağına aykırılıktan toplam 6.300 TL para cezası uygulandı. Gözaltına alınan B.T. VE H.K. jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı