REKLAMI GEÇ

Kaçak kazıya darbe

Kaçak kazıya darbe

İl Jandarma Komutanlığı Timleri il merkezi, Acıpayam, Çal, Sarayköy ve Tavas bölgelerinde kaçak tarihi eser kazısı yapan ve bu kazılar sonucunda elde ettikleri eserlerle haksız kazanç elde eden 3 suç örgütünü yaptığı operasyonla çökertti.

/ DENİZLİHABER / 31 Ocak 2008 Perşembe, 01:00

Denizli’de ve Acıpayam, Çal, Sarayköy ve Tavas İlçelerinde kaçak tarihi eser kazısı yapan 3 şebeke yapılan operasyonla çökertildi. İl Merkezi ve ilçelerde kaçak tarihi eser kazıları yaptıkları tespit edilen şebekenin, elde ettiği tarihi eserleri ise haksız yollarla sattığı tespit edildi. Tarihi eser kaçakçılığı yapan şebekeyi çökertmek için harekete Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Denizli Emniyet Müdürlüğü timleri ile yaptıkları araştırma sonucunda S.T., İ.S., ve I.Ö. tarihi eser kaçaklığı yaptığı ve çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu öğrenildi. Yapılan araştırmalar ve istihbarat çalışmaları sonucunda şahısların bulunduğu evlerine ani baskınlar yapan timler, 8 adet tabanca, 9 adet av tüfeği, 177 adet muhtelif fişek, 206 gr. barut, 312 adet roma bizans-osmanlı dönemlerine ait altın-gümüş sikke, 6 adet roma –bizans dönemlerine ait madeni ve toprak heykel, 85 adet roma –bizans-osmanlı dönemlerine ait 2863 sk. kapsamında olan tarihi eser, 48 adet kaçak kazı bölgelerini gösteren kroki, harita, görüntü cd.’si ve kazı bölgelerindeki işaretler ile ilgili kitaplar, yeraltında tarihi eser aramada kullanılan; biri geniş alan tarama özellikli olmak üzere toplam (10) adet dedektör ve donanımı, 3 adet hilti ( kırıcı) ve donanımı,1 adet dürbün, 21 adet cep telefonu, 2 bilgisayar kasası ve 1 adet imzalı boş senet ele geçirdi.

6 ay boyunca yapılan araştırma ve istihbarat çalışmaları neticesinde gözaltına alınan 36 kişi ise yapılan ilk sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildi mahkemeye sevk edilen şahıslardan ise 28’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı