REKLAMI GEÇ

Kaldırıma park dönemi bitiyor

Kaldırıma park dönemi bitiyor

Denizli Emniyet Müdürlüğü, kaldırımlara araç park edilmesini önlemek amacıyla çalışma başlattı. Bu kapsamda, hazırlanan uyarı notları kaldırıma park eden araçlara bırakılarak, bir süre bilgilendirme yapılacak. Sonrasında ise yasa gereği 80 TL ceza uygulanmaya başlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2014 Cuma, 15:59

Denizli Emniyet Müdürlüğü, kaldırımlara araç parkını önlemek amacıyla bilinçlendirme ve denetim çalışması başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, şehir merkezinde alt-üst yapı ve kaldırım düzenleme çalışmalarının bitmesi sonrasında özellikle yaya sirkülasyonunun fazla olduğu Bayramyeri, 2.Ticari Yol, Saltak Caddesi, Doktorlar Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Devlet Hastanesi çevresi, Cumhuriyet Caddesi, Halk Caddesi, Lise Caddesi, Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi gibi ana arter yollar ile bu caddelere bağlantısı bulunan sokak yollarında yaya güvenliğinin sağlanması için denetimlerin artırılacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, kaldırımlara park eden araçlara, hazırlatılan uyarı notları bırakılarak, ikaz ve bilgilendirme yapılacak. Amacın ceza kesmek değil, trafik işleyişini ve yaya güvenliğini sağlamak olduğunu belirten polis yetkilileri, “Kaldırıma park yapılmaması konusunda hazırladığımız bilgi notları ile bir süre bilgilendirme çalışması yapacağız. Hali hazırda denetimlerimiz sürüyor. Aracın park edildiği nokta, trafik akışını sekteye uğratmadığı sürece bir iyi niyet göstergesi olarak ilk etapta ceza uygulamamayı planlıyoruz. Ancak bilgilendirme çalışmasının ardından yasa gereği 80 TL ceza uygulamaya başlayacağız” açıklamasında bulundular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı