REKLAMI GEÇ

Kamyon sahibi de gözaltında

Kamyon sahibi de gözaltında

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaaffer Akşehirli’nin yaşamını yitirdiği kazanın yankıları sürüyor. 1 Başsavcı Vekili ve1 savcının özel olarak görevlendirildiği soruşturmada kazaya karışan kamyonun şoförünün SRC belgesinin de olmadığı, kamyonun ise araç muayenesinin bulunmadığı ortaya çıkınca, kamyon sahibi Z.A. da gözaltına alındı. Şoför ve kamyon sahibinin, tutuklama istemiyle yarın mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2017 Cuma, 15:33

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaaffer Akşehirli’nin yaşamını yitirdiği ve Türkiye’yi yasa boğan trafik kazasının yankıları geçmiş değil. Ulusal medya kuruluşları elim olayla ilgili suikast ihtimalini sıkça gündeme taşıyor, uzmanların olay yerinde yaptığı incelemeler ve görüntüler olayın ilk bakışta bir kaza olduğu yönünde.

Öte yandan üzücü olayla ilgili bir Başsavcı vekili ve 1 Cumhuriyet Savcısı özel olarak görevlendirildi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı 2 kişilik özel ekiple soruşturmayı, her detayı ince ince değerlendirip büyük bir titizlikle yürütüyor. Ayrıca özel ekibin tüm ihtimalleri de göz ardı etmediği öğrenildi. Her ne kadar uzmanların ilk raporları olayın bir kaza olduğuna işaret etse de medyada çıkan haberler dahil her ihtimal masaya yatırılıyor.

4 GÜN ÖNCE GELMİŞ SRC BELGESİ DE YOKMUŞ
Başsavcıyı taşıyan makam otomobilinin çarpıştığı kamyon şoförüne yönelik incelemede özel ekip, kamyon şoförü U.T.’nin sürücü belgesi olmadığı gibi SRC belgesine de sahip olmadığı bilgisine ulaştı. U.T.’nin memleketi Uşak’tan kazadan yalnızca 4 gün önce Denizli’ye geldiği ve alt yapı çalışması yapan bir firmanın taşeron şirketine kiralanan kamyonu kullanmaya başladığı öğrenildi. U.T.’nin kısa süre önce alkollü araç kullanmaktan dolayı, ehliyetine 2019’a kadar el konulduğu belirlenmişti.

KAMYON SAHİBİ DE GÖZALTINDA
U.T.’nin kullandığı kiralık kamyona yönelik de araştırma yapan özel ekibin incelemesinde, kamyonun araç muayenesinin olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca kamyonun, tonaj sınırını çok üstünde yük taşıdığı da ortaya çıktı. Bunun üzerine kamyonun sahibi Z.A. da gözaltına alındı.

Kazayla ilgili gözaltında tutulan 2 zanlının tutuklama istemiyle yarın mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı