REKLAMI GEÇ

Kargoya verilen çek ve senetleri çalan iki hırsız İstanbul’da yakalandı

Kargoya verilen çek ve senetleri çalan iki hırsız İstanbul’da yakalandı

İstanbul’dan Denizli’ye kargo ile gönderilen çek ve senetleri çalarak tahsil eden motosikletli iki hırsız yakalandı. Hırsızların kullandığı yöntem film senaryosunu aratmayacak bir aksiyonu içeriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2023 Pazartesi, 11:07

Jandarma, ısrarlı takibiyle çok duyulmamış bir hırsızlık yöntemini ortaya çıkardı. Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), bir kargo firmasından içinde çek ve senet bulunan zarfın çalınmasıyla ile ilgili harekete geçti. Hırsızlığın yapıldığı bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan JASAT İstanbul’a uzanan şebekeyi etkisiz hale getirdi. Fakat hırsızların uyguladığı yöntem film senaryosu olacak cinsten.

43 yaşındaki Volkan Y. ile 27 yaşındaki Onurcan B, İstanbul’dan Denizli’ye kargo ile çek ve senet gönderileceğini öğrendi. İçinde değerli evrak bulunan zarfın verildiği kargo aracıyla birlikte İstanbul’dan yola çıkarak takip ettiler. İki gün boyunca keşif yapan hırsızlar, içinde çek ve senet bulunan zarfları dağıtım sırasında çaldı.

Jandarma, olayın tespiti için uzun süre çalıştı. Çok hızlı motosiklet kullanan, plaka takmayan hırsızlar, yüzlerini de profesyonelce gizlediler. Binlerce saatlik video kayıtlarını izleyerek iz süren jandarma, ipin ucunu İstanbul’da yakaladı.
Şebeke üyeleri Volkan ve Onurcan, İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesi’ndeki operasyonla yakalandı. Denizli’ye getirilen iki hırsızlık şüphelisinin 3 milyon liralık vurgun planı bozuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı