REKLAMI GEÇ

Kayıp damat davasından müebbet çıktı

Kayıp damat davasından müebbet çıktı

Güney’de 30 Haziran 2009’da emekli polis memuru Ahmet Özkan’ın (49) intiharı ile başlayan kayıp damat cinayeti davasında mahkeme kararını verdi. Babasıyla meslektaş olan oğlu A.R.Ö. müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, aradan geçen 6 yılda kayıp damat Ahmet Kuloğlu’nun cesedine ulaşılamadı. Mahkemenin kararını vermesi ve zanlının cezaevine gönderilmesinin ardından çağrı yapan Kuloğlu’nun ablası Çiğdem Tunç, cinayetle ilgili bilgi sahibi olanlardan yardım istedi, “Kardeşimin de bir mezarı olsun istiyoruz” dedi.

Metin Eltaş / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2015 Perşembe, 15:59

Denizli Haziran 2009’da yaşanan intihar ve ardından ortaya çıkan cinayet ile sarsılmıştı. Aradan 6 yıldan fazla zaman geçti. Davanın görüldüğü Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. Gerçekleştirilen son duruşmaya tutuksuz yargılanan emekli polis memuru Ahmet Özkan’ın meslektaşı olan oğlu A.R.Ö. kızı M.K. ve eşi M.Ö. katıldı.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Uzun süren yargılama sonunda Yargıtay’a itiraz yolu açık olmak üzere A.R.Ö. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Sanığın iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi ve tutuklanmasına karar verdi.
denizli-guney-kayip-damat-bulunamadi-İC Diğer zanlılar ise cinayet ile ilgili yeterli delillerin bulunamaması nedeniyle beraat etti.

ABLA İSYAN ETTİ
Kardeşi Ahmet Kuloğlu’nu kaybeden ve cinayet davasının tüm evrelerini yakından takip eden Çiğdem Tunç, karar duruşmasında da yer aldı. 6 yıldır kardeşinden bir parça, gelecek bir haber beklediklerini belirten Tunç, “6.5 yıldır her an çıkıp gelecekmiş gibi düşünüyoruz. Annem olay sebebiyle sağlık sorunları yaşıyor, babam aynı ortamda bulunamıyor. Ben çocuklarımı ihmal ediyorum, herkes gibi kardeşimin de mezarının olması için uğraşıyorum” dedi.

BİLGİSİ OLANLARA ÇAĞRI YAPTI
Zanlının 6 yıl boyunca tutuksuz yargılanması nedeniyle kardeşinin gömüldüğü yeri bilenlerin korktukları için sessiz kaldığını düşündüklerini ifade eden Çiğdem Tunç, “Zanlı müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklandı. Artık korkacak bir durum yok. Kardeşimin öldürülmesiyle ilgili bilgi sahibi olanlar, gömüldüğü yeri bilenler ne olur haber versin. Kardeşimi bulmamız bizim için çok önemli. Ona bir mezar yaptırıp, başında dua etmek istiyoruz” dedi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ
Güney ilçesine bağlı Kerimler köyünde yaşayan Uşak Emniyeti’nden emekli polis memuru Ahmet Özkan’ın (49) kızı Meltem Kuloğlu (25), internette bir arkadaşlık sitesinde tanıştığı Ahmet Kuloğlu’yla (35) kaçarak evlenmiş, kızının evden kaçmasını gururuna yediremeyen baba, emekliliğini isteyerek köyüne dönmüştü.
Kızı M.Ö. o dönemde 4 yaşında olan kızını alıp baba evine dönmüş, Ahmet Kuloğlu da 25 Haziran’da kızını almak üzere Denizli’ye gelmişti. Son olarak Güney
denizli-guney-kayip-damat-bulunamadi-İC-1 otobüs terminalindeki MOBESE kameralarında görünen Kuloğlu’ndan bir daha haber alınamamıştı. Kayınpeder Ahmet Özkan’ın ifadesine başvurmak isteyen jandarma evine gittiğinde üstünü değiştirip geleceğini söyleyen Özkan arka bahçede beylik tabancasıyla
çenesinin altından tek el ateş ederek intihar etmişti.

CESET HER YERDE ARANMIŞTI
Ahmet Özkan’ın damadını öldürdüğünü ve bir tarlaya gömdüğünü yazdığı bir mektup bırakmasının ardından başlayan kayıp damat davasında uzun süre Güney’de bir çok tarlada ceset aranmış, ancak bir sonuca ulaşılamamıştı.

Cinayetin üzerinden 6 yıldan uzun süre geçmesine rağmen hala kayıp damat Ahmet Kuloğlu’nun cesedine ulaşılamadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı