REKLAMI GEÇ

Kendilerini polis olarak tanıttılar, dolandırdılar

Kendilerini polis olarak tanıttılar, dolandırdılar

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, korkuttukları mağdurları dolandıranlara her gün yenisi ekleniyor. Dolandırıcıların son hedefindeki vatandaş, altın ve para elinde ne varsa verdi, polisin çabasıyla ziynet eşyalarına kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2021 Çarşamba, 13:38

Telefon dolandırıcıları, ağlarına düşürdükleri bir kişiyi arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Önce güven kazanan, ardından da söyledikleri yalanlarla vatandaşı korkutan dolandırıcılar amaçlarına ulaştı.

Korkan ve dolandırıcılara inanan kişi, 20 bin lira nakit ile birlikte yaklaşık 100 bin lira değerinde 5 büyük altın, 12 ata altını ve 20 küçük altını elleriyle teslim etti.

Para ve ziynet eşyalarını verdikten sonra dolandırıldığını anlayan kişi polise başvurdu.

Şikayetin ardından harekete geçen ekipler, çevrede bulunan 90 dolayında güvenlik kamerasının görüntülerini taradı, olayı gerçekleştiren 4 zanlının kimliklerini tespit etti.

Zanlılara yönelik operasyon düzenleyen ekipler, 2 dolandırıcıyı yakaladı. Dolandırıcıların üzerinden 5 tam altın, 7 ata altını ve 16 çeyrek altın ele geçirildi.

Ele geçirilen altınlar sahibine teslim edildi, adliyeye sevk edilen 2 zanlıdan biri tutuklandı. Polis, kaçak olan iki zanlıyı arıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı