REKLAMI GEÇ

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Yapılan onca uyarıya ve yayınlanan haberlere rağmen kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar can yakmaya devam ediyor. Yenişehir Mahallesi’nde bir kişiyi ağına düşüren dolandırıcılar tüm varlığını aldı, ancak Urfa’da yakayı ele verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2018 Salı, 18:17

Son dönemlerde hızla artan telefon dolandırıcılığı vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Yenişehir Mahallesi’nde bir kişiyi ağına düşüren dolandırıcılar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiği yalanıyla korkuttu.

Paniğe kapılan vatandaşı ikna eden ve sürekli telefonla konuşturarak birinden yardım istemesini engelleyen dolandırıcılar, belirlenen yere poşet içinde 3 adet burma bilezik, 2 adet hediyelik bilezik, 1 çift küpe, 1 adet yüzük, 2 adet yarım altın, 10 adet cumhuriyet altını, 30 adet hediyelik altın, 1 adet tam altın, 30 Dolar, 30 Euro ve 10.800 TL para bırakmasını sağladı.

Tüm varlığını verdikten sonra dolandırıldığını fark eden vatandaş durumu polise bildirdi. Gerçek polisler dolandırıcıların yakalanması için kapsamlı bir çalışma başlattı ve kısa süre içinde sonuca ulaştı.

Şüpheli, dolandırdığı altın ve paralar ile Urfa’nın Akçakale İlçesi’nde Denizli ve Urfa polisinin ortak operasyonuyla yakalandı.

Sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı, dolandırıcının aldığı altın ve paralar da sahibine teslim edildi.

DİKKAT! POLİS VE SAVCI TELEFONLA PARA İSTEMEZ
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hiçbir polis ya da savcının telefon ile arayarak para ya da ziynet eşyası istemeyeceğini belirtti, kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılara itibar edilmemesini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı