REKLAMI GEÇ

Kim bu 600 personel?

Kim bu 600 personel?

Denizli, Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında görevden alınan 600 eğitim çalışanının kim olduğunu aralarında şube müdürü ya da yöneticilerin bulunup bulunmadığını, kaçının Aktif Eğitimciler Sendikası yöneticisi ya da üyesi olduğu, diğer sendikaya üye öğretmenlerin de alınıp alınmadığı en çok merak edenler arasında.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2016 Perşembe, 12:42

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, dün akşam saatlerinde gelen ve 600 dolayında eğitim çalışanının açığa alındığını bildiren bakanlık yazısının şokunu yaşıyor. Listede mükerrer isimlerin de bulunması nedeniyle açığa alınan öğretmen, idareci ve memur sayısı henüz net olarak ortaya çıkmadı. Netlik kazanmayan bir başka konu da bu eğitimcilerin kimler olduğu.

DENİZLİ BU SORULARIN YANITINI BEKLİYOR
Denizli eğitim camiasında deprem yaratan operasyonun detaylarını merak ediyor. Açığa alınan eğitimci ve memurların kimler olduğu, nerelerde görev yaptıkları, aralarında şube müdürü bulunup bulunmadığı, hangi sendikaya bağlı oldukları yüksek sesle yöneltilen sorular arasında.

NE KADARI AKTİF EĞİTİM SENDİKASI ÜYESİ
Görevden alınanların büyük bölümünün bir süre önce Denizli’de faaliyetlerine ara veren Aktif Eğitimciler Sendikası yönetici ve üyelerinden oluştuğu öne sürülüyor. Bir ara Denizli’de üye sayısın 900’e kadar çıkaran ve son olarak 600 dolayında üyeye sahip olan Aktif Eğitimciler Sendikası’nın Eğitim Bir-Sen’in karşısında yer alan bir cemaat organizasyonu olduğu uzun süredir iddia ediliyordu. Denizli’de açığa alınan eğitimci sayısı ile Aktif Eğitimciler Sendikası’nın son üye rakamları arasında benzerlik bulunması, açığa alınan eğitimcilerin büyük çoğunluğunun bu sendika üyesi olduğu iddiaların da güçlendiriyor.

Öte yandan, örgüte yönelik operasyonların yoğunlaşmasının ardından Aktif Eğitim Sendikası’ndan ayrılan 300 dolayında eğitimcinin hangi sendikalara gittiği ve bu kişiler hakkında da işlem yapılıp yapılmadığı bir başka soru işareti.denizli-milli-egitim-de-deprem-anons

denizli-milli-egitim-de-operasyon-anons

denizli-milli-egitim-de-sayi-yukseliyor-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı