REKLAMI GEÇ

Kimya fabrikasında yangın çıktı

Kimya fabrikasında yangın çıktı

Sanayi tesislerinin yoğun bulunduğu Kale Mahallesindeki bir kimya fabrikasında yangın çıktı. Kimyasal ürünlerin tutuştuğu yangında gökyüzünü siyah dumanlar kapladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2022 Pazartesi, 13:03

Kale Mahallesi’nde madeni yağ, gres yağı ve aerosol sprey türevlerini üreten kimya fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi, fabrikada çalışanlar tahliye edildi.

İtfaiye ekiplerinin köpükle müdahale ettiği yangından yükselen duman, kentin birçok yerinden görülüyor.

Yanan tesis içinden zaman zaman patlama sesleri duyulurken ekipler, yangının yakın konumdaki tesislere sıçramaması için çaba gösteriyor.

Öte yandan polis ekipleri de tesis çevresinde güvenlik önlemi alarak fabrika çevresine girişlere izin vermiyor.

Yangında ilk belirlemelere göre yaralının bulunmadığı ifade edildi.

Olay yerine tedbir amaçlı AFAD ve UMKE ekibi de sevk edildi.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA
Kimya fabrikasında çıkan ve söndürme çalışmaları devam eden yangına ilişkin Denizli Valiliği’nden de açıklama yapıldı.

Açıklamada, “28.11.2022 günü saat: 12.30 sularında ilimiz Pamukkale ilçesi Kale Mahallesi’nde bulunan bir kimya fabrikasında meydana gelen yangınla ilgili olarak ekiplerimiz ivedilikle olay mahalline intikal etmiş, söndürme ve soğutma çalışmalarına başlamışlardır. Şu an itibariyle herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. Yangın mahallinin etrafındaki fabrikalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup, ekiplerimiz yangının çevreye etkisi ile ilgili tüm tedbirleri almıştır. Yangının çıkış nedeniyle ilgili geniş çaplı araştırma çalışmaları başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı