REKLAMI GEÇ

Kocatepe: Uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kalıyoruz

Kocatepe: Uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kalıyoruz

Vali Şükrü Kocatepe’den itiraf gibi bir açıklama. Kocatepe, Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki konuşmasında, “Risk altındaki aile ve fertlerin bu ortamlardan uzak tutulması konusunda ne yapıyoruz dediğimizde, bu konuda yetersiz kaldığımızı görüyoruz” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ocak 2016 Cuma, 16:06

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Şükrü Kocatepe’nin başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürü Günay Kanber ile ilgili daire müdürleri ve kurul temsilcileri katıldı.

denizli-vali-itiraf-uyusturucu-madde-ic

HEDEF KİTLE GENÇLER
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürü Erhan Koç, kurula Denizli’de 2015 yılı sonu itibariyle emniyet birimlerince uyuşturucu madde ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. KOM Müdürü Erhan Koç, Denizli’de uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretini yapanların ağırlıklı olarak ilkokul mezunu, serbest işlerle uğraşan işçiler olduğuna dikkat çekti, yaş aralığını da 26-35 olarak açıkladı. Uyuşturucu madde ticaretinde gençlerin hedef kitle olarak seçildiğini vurgulayan Koç, uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti ile mücadelede özellikle kafelerde, park ve bahçelerde denetimlerin sıklaştırıldığını belirtti.

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETE GEÇECEK
Uyuşturucu madde suçlarındaki soruşturmacı birimlerin operasyonel çalışma sayısının arttıkça olay ve yakalama sayılarında doğru orantılı bir artış olduğunu söyleyen Koç, denetimlerde yakalanan uyuşturucu madde kullanıcılarının AMATEM’e yönlendirildiğini, 1 Ocak 2016 itibariyle İl Emniyet Müdürlükleri bünyesinde Uyuşturucu ile Mücadele Şubelerinin faaliyete geçeceğini ifade etti.

İTİRAF GİBİ DEĞERLENDİRME
Vali Şükrü Kocatepe ise sunumların ardından yaptığı değerlendirmede, “Yasaklı ticareti ile ilgili her türlü çalışma güvenlik güçlerimiz tarafından yürütülüyor. Bu maddelerin hammaddesi olan bitkilerin ekimi ile ilgili konularda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerimiz denetimleriyle destek birimi olarak çalışıyor. Yaptığımız bu çalışmaların hemen hemen hepsi tespite yönelik. Ancak ‘sorunun çözümüyle ilgili huzurlu bir ortama kavuşturulması, insanların uyuşturucudan uzaklaştırılması, uyuşturucu madde ticaretini yaparak insanlarımızı bu maddelere alıştırmak isteyenlerin, risk altındaki aile ve fertlerin bu ortamlardan uzak tutulması konusunda ne yapıyoruz’ dediğimizde, yetersiz kaldığımızı görüyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIN UYUŞTURUCU İLE TEMASI ENGELLENMELİ”
Vali Kocatepe, özellikle çocukların uyuşturucu madde ile temasının engellenmesi için çalışma yürütülmesi gerektiğinin altını çizerek, “Uyuşturucuyla teması önlemede, risk altındaki aile ve fertlerin tespiti ile bunlarla ilgili çalışmayı yapacak sosyolog, psikolog gibi görevlilerin bulunduğu il teşkilatlanması içerisinde herhangi bir bakanlığa bağlı mutlaka bir birim oluşturulması gerekiyor. Bu birimin işi de risk altındaki özellikle de bölünmüş aileler ve çocuklarının uyuşturucuyla temaslarını engellemek olmalı. Milli Eğitim Müdürlüğü bu tür çocukları tespit edip bildirmeli. Aileleri ile temas kurulup, ne tür ihtiyaç ve sıkıntıları var tespit edilmeli. Bu konuda neler yapılması gerekiyorsa yapar, tüm kurumlarımızla bu aileleri koruyup destekleriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı