REKLAMI GEÇ

Komşusunu kovid testi için hastane gönderip evini soyan hırsızlara toplam 75 yıl hapis cezası

Komşusunu kovid testi için hastane gönderip evini soyan hırsızlara toplam 75 yıl hapis cezası

Tavas’ta Sağlık Bakanlığı görevlisi olduklarını söyleyen ve koronavirüslü kişiyle temaslı olduklarını için acilen hastaneye gidip test yaptırmalarını isteyerek evden çıkartıp, içinde 150 bin TL değerinde altın ve para olan kasayı çalan 5 kişinin yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme 5 kişiye 15’er yıl hapis cezası verdi.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2021 Salı, 12:25

Olay, geçen yıl ekim ayında Tavas’ın Yorga Mahallesi’nde yaşandı. Motorlu testere tamircisi Mustafa N.’yi telefonla arayan, sonradan komşusu olduğu öğrenilen bir kişi, “Sağlık Bakanlığından arıyorum. Koronavirüslü bir kişiyle temas ettiğiniz tespit edildi. Eşinizle birlikte acilen devlet hastanesine gidin ücretsiz koronavirüs testi yaptırın. Doktorlar sizi hastanede bekliyorlar” dedi.

KANDIRILDIĞINI HASTANEDE ÖĞRENDİ
Gelen telefon üzerine korkuya kapılan ve koronavirüs olduğunu sanan Mustafa N, yanına eşini de alarak Tavas Devlet Hastanesi’ne gitti. Mustafa N.’ye hastanede yapılan testin sonucu negatif çıktı ancak kendisini arayan kişinin de Sağlık Bakanlığı görevlisi olmadığını öğrenince evine döndü.

ELİK KASAYI ÇALDILAR
Hastanede yapılan testten sonra evine dönen Mustafa N. yatak odasında içinde 150 bin TL değerinde altın ve para olan çelik kasanın çalındığını görünce jandarmayı aradı. Başlatılan soruşturma kapsamında Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), hırsızları yakalamak çalışma başlattı. Şüphelilerin Mustafa N.’yi koronavirüs yalanıyla kandırıp çelik kasasını çalabilmek için eşiyle birlikte hastaneye gönderdikleri belirlendi.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ, TANIKLAR DİNLENDİ
JASAT ekipleri, kamera kayıtları ve tanığın ifadesiyle kasa hırsızlığı olayına karıştığı belirlenen kişileri yakalamak için ‘Avcı’ kod adıyla başlattığı operasyonla Yücel B., Fatih T., Bayram Ç. ve Burak A.’yı gözaltına aldı. Operasyon sırasında başka bir suçtan cezaevinde bulunan Tayfun K’nın da olayla ilgisinin bulunduğu belirlendi.

KASADAN 15 YIL ÇIKTI
Başlatılan soruşturmada 5 zanlı hakkında Tavas Asli Ceza Mahkemesi’nce dava açıldı. Davanın bugün görülen karar duruşmasında 5 kişiye 15’er yıl hapis cezası verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı