REKLAMI GEÇ

Kontör dolandırıcıları iş başında

Kontör dolandırıcıları iş başında

Cep telefonlarınıza gelen tehdit telefonlarına dikkat! Kendilerini polis ya da Asker olarak tanıtan şebeke elemanları, ağına düşürdüğü masum vatandaşlardan kontör isteyerek kendisine büyük bir gelir elde ediyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2008 Cuma, 01:00

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük illerde yaşanan olay diğer illere de sıçradı. İlimizde bir gün içerisinde iki kişi, kendisini polis ve askeri bir yetkili olarak tanıtan bir kontör şebekesi tarafından dolandırıldı. Peki kontör dolandırıcılığı nasıl yapılıyor ve şebeke, vatandaşları nasıl kandırıyor? Şebeke ilk olarak bir numara çeviriyor ve karşıdaki kişinin cep telefonuna cevapsız çağrı bırakıyor. Kendisini kimin aradığını merak eden mağdur ise telefonuna gelen cevapsız aramayı cevaplandırıyor ve kontör şebekesinin eline düşüyor. Şebeke daha sonra kendisini avına düşürdüğü kişiye polis veya askeri bir yetkili olduğunu söylüyor ve kendisine ait telefona küfürlü mesajların geldiğini belirtiyor. Şebeke, vatandaşa ilerleyen dakikalarda bu suçlunun bulunması için kontör göndermesi gerektiğini açıklıyor. Vatandaş ise başına gelen bu olaydan kurtulmak için şebekenin istediği kontörü gönderiyor.

Denizli’de iki kişi şebekenin eline düştü

Büyük ilerde yaşanan ve basında uzun süre yer alan olay, önceki gün Denizli’de yaşandı. Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat eden iki kişini kendilerinin şebekenin eline düştüğünü ve dolandırıldıkları ihbarında bulundu. İlk mağdur Kiremitçi Mahallesi’nde oturan 56 yaşındaki A.Ş. oldu. A.Ş. , şebeke elemanının kendisini, Diyarbakır Emniyet Müdürü A.A. olarak tanıttığını ve telefonuna, A.Ş.’nin telefonundan küfürlü mesajlar geldiğini söyleyerek, kendisinden 900 kontur istediğini belirtti. İkinci olay ise Sümer Mahallesi’nde yaşandı. 31 yaşındaki M.Ş. de A.Ş. gibi aynı yöntemle şebekenin eline düşerek 1500 kontör gönderdi. Yaşanan kontör dolandırıcılığı olaylarıyla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatan Denizli Emniyet Müdürlüğü, suçluları aramaya başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı