REKLAMI GEÇ

Konya’daki uygulamayı Denizli’ye taşıyacak

Konya’daki uygulamayı Denizli’ye taşıyacak

Denizli’nin yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, ilk defa Konya’da uygulanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ni (TEDES) Denizli’de de uygulamayacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ocak 2015 Çarşamba, 09:58

İçişleri Bakanlığı’nın son Emniyet Müdürleri kararnamesiyle Konya’dan Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Hüseyin Namal, beş yıl görev yaptığı Konya’ya veda etti. Polisevi’nde gazetecilerle bir araya gelen Namal, “Görev yaptığımız süre zarfında toplumumuzu rahatsız eden, huzurumuzu bozan çok önemli olaylar olmadı diyebilirim. Asayiş olaylarında ise hepsinin failleri alındı” dedi.

Hizmette hep en iyisini yapmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Namal, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ni (TEDES) Türkiye’de ilk defa uyguladık, iyi sonuçlar aldık. Güvenlik hizmetleri açısından ekibimizle birlikte hep en iyisini yapmaya çalıştık. Şartlar uygun olduğu takdirde TEDES’i Denizli’de de uygulayacağız” diye konuştu.

TEDES NEDİR?
Karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amaçlarına hizmet etmek üzere kurulmuş veya kurulacak sistemlerle trafik kural ihlallerinin izlenerek görüntülendiği ve tespit edildiği, bilgilerin toplandığı, trafik idari para cezası karar tutanağına dönüştürüldüğü ve “Trafik Elektronik Denetleme Sistemi” olarak adlandırılan ana izleme ve görüntüleme sistemidir.

TEDES NASIL ÇALIŞIYOR?
TEDES; hız koridorlarının giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilen kameralarla araçların fotoğraflarını çekerek plakaları, giriş ve çıkış zamanlarını kayıt altına alıyor. Kaydedilen araçlara ait hızlar (HIZ = YOL / ZAMAN) formülüyle sistem tarafından hesaplanıyor.
Aynı anda araç sorgulaması da yapılarak, araç cinsine göre hız limitleri aşıldıysa cezai işlem uygulanıyor. İhlali gerçekleştiren araca ait bilgiler ve görüntü, ceza makbuzuyla birlikte araç sahibine posta yoluyla gönderiliyor. Ayrıca sistem sayesinde yakalamalı- hacizli, çalıntı-kayıp ve adli olaylara karışmış araçlar da tespit edilebiliyor.
Her hız koridoru için hız kurallarına uyularak terk edilmesi için gereken azami zaman dilimi saniye cinsinden belirlenmiştir. Bu zaman dilimi altında koridoru terk eden araca, cinsine göre cezai işlem uygulanmaktadır. (Örneğin; A koridorunun uzunluğu 3500 metre, 70 km. hızla giden bir otomobilin kurallara uygun bu koridorda geçireceği süre 178 saniyedir. Otomobil, koridoru 177 saniye ile terk ederse hız kural ihlali yapmış sayılır.)

Yorumlar

ahmet   -  Bağlantı 28 Ocak 2015, 17:04

İlk önce şu şehir içi dolmuşlarını halledin. Trafiği mahvediyorlar.

Trafik mağduru   -  Bağlantı 28 Ocak 2015, 10:26

Sayın yetkililer trafik kurallarının hızdan ibaret olmadığını şehir içi trafiğini düzenlemek için park cezaları,hatalı sollama,yol hakkı olmadan hareket edenleri ve yanlış yerde yolcu alan toplu taşıma araçlarını tespit edip ceza uygularsanız diyoruz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı